Ενημέρωση μαθητών, γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Το σχολείο μας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε την προετοιμασία για την διεξαγωγή της Σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας στην Γ΄τάξη, με στόχο να κρατήσουν οι μαθητές μας την επαφή με το σχολείο, τα μαθήματα και τους καθηγητές τους. Σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι η απευθείας διδασκαλία και παράδοση του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από τον εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, στους μαθητές.Οι μαθητές παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Γίνονται όλα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά με μεγάλη επιτυχία.

Τώρα προχωράμε την προετοιμασία στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία για τις τάξεις Α, Β, Γ, του σχολείου. Ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο μαθητής συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος. Ο μαθητής έχει πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης, μέσω διαδικτύου Για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι υποχρεωτικό οι μαθητές να εγγραφούν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.Πολλοί μαθητές μας και σχεδόν όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν αποκτήσει λογαριασμούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και αυτή τη στιγμή προσφέρονται 77 μαθήματα μέσω της πλατφόρμας της ηλεκτρονικής τάξης, που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Για την διευκόλυνση των μαθητών και των γονέων έχουμε αναρτήσει βίντεο που εξηγούν την εγγραφή στο Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, την είσοδο και την εγγραφή σε μαθήματα μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονική τάξη τα οποία βρίσκονται στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η υπερφόρτωση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, η οποία οδηγεί σε δυσλειτουργία της ηλεκτρονικής τάξης, δυσκολεύοντας σε μεγάλο βαθμό το έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Για απορίες σχετικά με τους λογαριασμούς τους οι μαθητές και οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο email του σχολείου: mail@1epal-florin.flo.sch.gr