Το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας στολίζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του

Τα Χριστούγεννα είναι η ομορφότερη περίοδος του χρόνου. Μεγάλοι και μικροί απολαμβάνουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στολίζοντας το δέντρο και τραγουδώντας όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα αποτελούν μια σημαντική και ξεχωριστή γιορτή.

Σήμερα Δευτέρα  21-11-2022 η καθηγήτρια κ. Ναούμ Ξανθούλα, μαζί με τις μαθήτριες του τμήματος  Γ΄ Βρεφοκόμων στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο  και έδωσαν μια γιορτινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα στο σχολείο μας.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα έθιμα. Έχει καθιερωθεί ο στολισμός του κι όταν έρχεται η ώρα να βγει από το κουτί του μαζί με τα στολίδια και τις γιρλάντες σημαίνει ότι τα Χριστούγεννα πλησιάζουν.

Στην Ελλάδα το χριστουγεννιάτικο δέντρο ήρθε ως έθιμο από τον πρώτο βασιλιά της χώρας, τον Όθωνα. Πριν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα στολίζαμε καράβια ως σύμβολο του ναυτικού και της θάλασσας, που από την αρχαιότητα ως και σήμερα παίζει σημαντικό ρόλο στη χώρα μας.

Ο  Όθωνας στόλισε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ανάκτορο και πιο συγκεκριμένα στο ανάκτορο του Ναυπλίου.Αυτός που στόλισε χριστουγεννιάτικο δέντρο σε σπίτι για πρώτη φορά στην Ελλάδα ήταν ο Έλληνας διπλωμάτης, Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος.