Το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα προγραμματισμού

H Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ξεκίνησε ως πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους  με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Γιορτάζει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων τεχνολογίας.

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των σχολείων και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων καλούνται να συμμετάσχουν στο κίνημα, διοργανώνοντας δραστηριότητες με τους μαθητές τους.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δώσουν στους μαθητές τους μια πρώτη εικόνα του κόσμου του προγραμματισμού και να αποτελέσουν έμπνευση για περαιτέρω συμμετοχή, ενσωματώνοντας πρακτικές δραστηριότητες και μαθήματα στις αίθουσες διδασκαλίας τους.

Ο προγραμματισμός είναι σημαντικός γιατί κάθε αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ανθρώπους και υπολογιστές διέπεται από έναν κώδικα. Ο προγραμματισμός είναι παντού και είναι καθοριστικός για την κατανόηση ενός υπερσυνδεδεμένου κόσμου:

  • Κατανοούμε καλύτερα τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας,
  • Διευρύνουμε περισσότερο τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας
  • Αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες,
  • Ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και παράγουμε καινοτομία

Φέτος το σχολείο μας υλοποίησε την συγκεκριμένη δράση με τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής στα εργαστήρια των υπολογιστών με σκοπό να απομυθοποιήσει τον προγραμματισμό, να δείξει ότι η πληροφορική δεν είναι απλησίαστη και οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τα βασικά.