Εκδρομή των μαθητών της Β τάξης στον Βόλο

Aπό τo Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 μέχρι Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 η Β΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε  διδακτική επίσκεψη εκτός Νομού, στην  πόλη του Βόλου. Συνοδοί στην εκδρομή ήταν η κ. Δράγου Ευαγγελία, η κ. Ιωαννίδου Βασιλική, η κ. Καραγιάννη Μαρία, η κ. Ναούμ Ξανθούλα και ο κ. Πυργιλής Παντελής.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη οδικώς στο «μπαλκόνι του Πηλίου», τον παραδοσιακό οικισμό της Μακρινίτσας, όπου γυρίστηκε η ελληνική ταινία το 1968 «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, το Βυζαντινό μουσείο όπου φιλοξενεί πολύτιμα κειμήλια από τον 13ο  μέχρι τον 20ο αιώνα, τη ζωγραφιά στον τοίχο από το 1910 σε τοπικό κατάστημα του ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ με τίτλο “Μάχη στην Κρύα Βρύση”, τη μαρμάρινη κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες λεοντοκεφαλές και το αθάνατο νερό. Απολαύσαμε την  φυσική ομορφιά του τοπίου και τη θέα στη θάλασσα, την άριστα διατηρημένη Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα καλντερίμια με τις σφηνωμένες πέτρες που προεξέχουν κ.ά.  Το τρενάκι του Πηλίου που εκτελούσε τη διαδρομή   Άνω Λεχώνια – Μηλιές δεν λειτουργούσε λόγω της σχετικής απαγόρευσης για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Στην πόλη του Βόλου πέρα από τις απογευματινές βόλτες στην παραλία οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για την μυθολογία και την σύγχρονη ιστορία της περιοχής επισκεπτόμενοι το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου όπου εκτίθενται  ευρήματα από την προϊστορική εποχή, το πάρκο Αναύρου, το Μουσείο (παλιό Εργοστάσιο) Πληθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα με τα  βαγονέτα, τις δεξαμενές αργίλου, τα τριβεία, τις πρέσες, τους κοπτήρες, τα ξηραντήρια, την επιβλητική κάμινο του Hoffmann, που σκοπό είχε την κατασκευή τελικών προϊόντων όπως τούβλα και κεραμίδια διαφόρων τύπων αναδεικνύοντας την ιστορική ταυτότητα της πόλης του Βόλου, το Ιδιωτικό Εντομολογικό Μουσείο του Βόλου με πάνω από 100.000 είδη εντόμων προερχόμενα από όλες τις ηπείρους ενώ φωτογραφηθήκαμε στο χάλκινο ομοίωμα της Αργούς και του Κενταύρου Χείρωνος.

 

 

 

 

 

 

 

2.1 Φυσικό επίπεδο - Επίπεδο Σύνδεσης (ζεύξης) Δεδομένων (μοντέλο OSI)

2.1 Φυσικό επίπεδο – Επίπεδο Σύνδεσης (ζεύξης) Δεδομένων (μοντέλο OSI)

Κεφ 2 Ασκ. Τετραδίου 2.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 2 Ασκ. Τετραδίου 2.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

2ο Κεφ. Ασκήσεις Τετραδίου 2.5 Θέματα Ανάπτυξης

2ο Κεφ. Ασκήσεις Τετραδίου 2.5 Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 2 Ασκήσεις Τετραδίου 2.4

Κεφ 2 Ασκήσεις Τετραδίου 2.4

6.5 Ασκήσεις Τετραδίου - Θέματα Ανάπτυξης

6.5 Ασκήσεις Τετραδίου – Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ. 5ο Ασκησεις 5.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.5 Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.5 Θέματα Ανάπτυξης

3ο Κεφ. Επίπεδο Δικτύου -Ασκ Τετραδιου 3.4

 3ο Κεφ. Επίπεδο Δικτύου – Διαδικτύωση Ασκ. Τετραδίου 3.4

Κεφ 3 Επίπεδο Δικτύου Ασκ Τετραδίου -3.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 3 Επίπεδο Δικτύου – Διαδικτύωση Ασκ Τετραδίου 3.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης