Προσφορά θέσεων μαθητείας από τον ιδιωτικό τομέα για το «Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας» του 1ου ΕΠΑ.Λ Φλώρινας περιόδου 2021-2022

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας στηρίζει την αναβάθμιση μαθησιακών διαδρομών που συνδέονται με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Στις προτεραιότητές της για παροχή προσόντων στους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων εντάσσεται και ο θεσμός της μαθητείας, που στηρίζεται στη συνεχή συνεργασία των εκπαιδευτικών δομών με τους φορείς απασχόλησης και υλοποιείται για να καταστεί πραγματικότητα η σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Η Γενική Γραμματεία Ε.Ε.Κ. Δ.Β.Μ. και Νεολαίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους  φορείς του ιδιωτικού τομέα για την προσφορά θέσεων μαθητείας για την περίοδο 2021-2022 (έναρξη τμημάτων τον Οκτώβριο του 2021).

Όσοι ιδιωτικοί φορείς επιθυμούν να στηρίξουν για άλλη μια χρονιά τον θεσμό της μαθητείας, επενδύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων που επέλεξαν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση για την αποτελεσματική τους ένταξη στην αγορά εργασίας, θα πρέπει να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο Πληροφοριακό Σύστημα

 https://e-mathiteia.minedu.gov.gr  

και να ακολουθήσουν τις αναρτημένες οδηγίες για «Διεπαφή  Επιχειρήσεων».

Οι ιδιωτικοί φορείς μπορούν να συμβουλεύονται το παρακάτω

 Ενημερωτικό σημείωμα για εργοδότες 202-2022 

για περαιτέρω πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική καταχώριση για διάθεση θέσεων μαθητείας στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας 2021 – 2022 από φορείς του  Ιδιωτικού Τομέα θα  παραταθεί έως την Τετάρτη 15/09/2021 και ώρα 23:59.

Για τις παρακάτω ειδικότητες του 1ου  ΕΠΑΛ Φλώρινας υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει το «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη Μαθητείας» την περίοδο 2021-2022 αν υπάρξουν διαθέσιμες θέσεις.

  1. Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
  2. Τεχνικός Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού
  3. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  4. Τεχνικός Οχημάτων
  5. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
  6. Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
  7. Βοηθός Νοσηλευτή
  8. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  9. Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Μαθητείας,  οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες, μπορούν να επικοινωνούν  με το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας, από την Τετάρτη  1/9/2021. 

Τηλέφωνο σχολείου: 2385046137