Οι μαθήτριες του τμήματος Γ΄ Βρεφονηπιοκόμων την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 ετοίμασαν μια μικρή γιορτή με αφορμή τον ερχομό των Χριστουγέννων. Στόχος τους ήταν να αναδείξουν το μήνυμα των Χριστουγέννων, το μήνυμα της Γέννησης του Σωτήρα του κόσμου, το μήνυμα της μεγάλης αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο.
Η προετοιμασία του θεατρικού δρώμενου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων: Μουσικοκινητική Αγωγή και Οργάνωση Παιδαγωγικού Περιβάλλοντος, με τη στήριξη της διδάσκουσας Γαζέα Φρειδερίκης. Αποτελεί διασκευή του παραμυθιού: «Το δώρο της Παπλωματούς», του συγγραφέα Τζεφ Μπριμπό.
Το έργο αναφέρεται στη σπουδαιότητα των ανθρώπινων αξιών, της αγάπης, της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το συνάνθρωπο, της γενναιοδωρίας, της καλοσύνης. Ήρωές του, μια γενναιόδωρη γυναίκα, η παπλωματού, που φτιάχνει παπλώματα και τα χαρίζει στους φτωχούς και ένας άπληστος βασιλιάς που παρότι έχει συγκεντρώσει όλους τους θησαυρούς του κόσμου δεν καταφέρνει να είναι ευτυχισμένος.
Οι μαθήτριες έφτιαξαν ένα πάπλωμα για τον άπληστο βασιλιά και του έμαθαν τι σημαίνει να αγαπάς, του γνώρισαν τη χαρά της προσφοράς, του έδειξαν την αξία της γενναιοδωρίας και τον οδήγησαν στην εύρεση της ευτυχίας!!!