Σχέδιο Δράσης 2022-2023

Σχέδιο Δράσης 2022-2023

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ» πραγματοποιεί Σχέδιο Δράσης σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», με θέμα:

«Όχι στη βία, ναι στην φιλία»

Η βία στο σχολείο αποτελεί ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο με επιπτώσεις τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην ψυχική υγεία των μαθητών/μαθητριών. Προκαλεί ανασφάλεια, φόβο, παραβιάζει το δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών να εκπαιδεύονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον και επηρεάζει τη λειτουργία του σχολείου.

Η βία στο σχολείο έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στην χώρα μας, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα. Στόχος του σχεδίου δράσης που πραγματοποιούμε σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ, είναι μέσα από οργανωμένες δράσεις, το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί να προάγουν τον διάλογο μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας, να ενδυναμώσουν τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ μαθητών και μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε ενωμένοι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον και θετικά πρότυπα κοινωνικής συμβίωσης και συμπεριφοράς.

Υπεύθυνη  καθηγήτρια του Σχεδίου Δράσης

Μακατσώρη Αγγελική ΠΕ81

Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί

Αλεξίου Ελένη  ΠΕ83

Βαγδακλή Σοφία  ΠΕ02

Γαζέα Φρειδερίκη  ΠΕ87.09

Λαζαρίδου Μαρία ΠΕ03

Παπακυριακού Μαρία ΠΕ23

Πυργιλής Παντελής ΠΕ88.03

Τικταπανίδης Δημήτρης  ΠΕ83

Φωτεινού Γαρυφαλλιά  ΠΕ06

Χατζητύπη Φανή  ΠΕ02

Συμμετέχουν οι μαθητές

Α΄ τάξη

Ακριτίδου Ευσταθία

Ζιούπα Αναστασία

Θεοδώρου Αγάπη

Καλκοπούλου Αικατερίνη

Κατίδου Μαρία

Κούμε Βέρα

Κύρκου Γεώργιος

Λιούλιου Βασιλική

Μαυρομάτη Αναστασία

Μετσικάρης Χρήστος

Μουρμούρης Νικόλαος

Μπανιτσιώτης Χρήστος

Μπελμπάση Μαρία

Νεδέλκου Παντελής

Νικολόπουλος Κων/νος

Νικολοπούλου Ελένη

Ντβοράνι Ιωάννης

Πάνος Χρήστος

Παπά Φρειδερίκη

Παπαδόπουλος Παντελής

Παπαθανασίου Φανή

Παπάς Συμεών

Πέδιας Νικόλαος

Προγκνάι Μαρσίντα

Ρίντο Αναστασία

Οψειρέτης  Άγγελος

Τσιρνάρη Δέσποινα

Συρίλλα Χρυσοβαλάντου

Τόττης Γρηγόρης

Τράικου Βασιλική

Τσακμάκη Φρειδερίκη

Τσιγλόπουλος Ιωάννης

Παρουσίαση – Μιλώντας τα παιδιά για τον Σχολικό εκφοβισμό

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης οι μαθητές της Α΄ τάξης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, υπό την καθοδήγηση της κ. Βαγδακλή Σοφίας δημιούργησαν μια παρουσίαση με θέμα «Μιλώντας τα παιδιά για τον Σχολικό εκφοβισμό».

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Στείλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού»

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: 

«Στείλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού» 

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ»  πραγματοποιεί Σχέδιο Δράσης σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και  Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», με θέμα:

«Όχι στη βία, ναι στην φιλία» 

Μία από τις δράσεις του προγράμματος είναι η διοργάνωση Μαθητικού Διαγωνισμού, για  μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Φλώρινας, με θέμα: «Στείλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού» 

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας  και του εκφοβισμού με ζωγραφιά, κολλάζ, τραγούδι, ποίημα, διήγημα, μια ιστορία, ένα  σύνθημα ή ότι άλλο επιθυμούν.

Η υποβολή των συμμετοχών θα γίνει από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 έως την  Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στην ηλεκτρονική διεύθυνση 1epal.sxolikivia@gmail.com.

Οι συμμετοχές είναι ατομικές, σε οποιοδήποτε τύπο χαρτιού με διαστάσεις 21X29,7εκ. (A4) ή 29.7Χ42εκ. (Α3), ακολουθώντας οποιαδήποτε τεχνική κρίνουν κατάλληλη οι  συμμετέχοντες, για να αποδοθεί αποτελεσματικότερα η έμπνευσή τους.

Τα πρωτότυπα έργα θα παραδοθούν στον/στην διευθυντή/ντρια του σχολείου, ανώνυμα. Οι μαθητές επίσης θα πρέπει να αποστείλουν το έργο τους και σε ψηφιακή μορφή jpg, η  οποία θα αποδίδει με καθαρότητα και ευκρίνεια το έργο, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση 1epal.sxolikivia@gmail.com. Το όνομα του αρχείου πρέπει να περιλαμβάνει το  ονοματεπώνυμο και το σχολείο φοίτησης του/της συμμετέχοντα/χουσας (π.χ. Πέτρος  Γεωργίου-4ο Γυμνάσιο Φλώρινας. jpg).

Κάθε μαθητής/τρια πρέπει να συμπληρώσει και να στείλει μαζί με την συμμετοχή του και  το Δελτίο συμμετοχής με τα στοιχεία επικοινωνίας του/της: ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη,  τηλέφωνο και email.

Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο, το οποίο θα πρέπει να είναι  πρωτότυπο και να μην έχει δημοσιευτεί. Πρέπει να είναι αποκλειστικά δημιούργημα των  μαθητών/τριών.

Από το σύνολο των συμμετοχών η κριτική επιτροπή θα επιλέξει 3 συμμετοχές και θα  απονεμηθούν 3 βραβεία. Οι τρεις νικητές θα κερδίσουν από ένα Tablet. Όλοι οι  συμμετέχοντες θα λάβουν Έπαινο συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Επίσης όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση http://www.1epal-florinas.gr 

Η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Μακατσώρη Αγγελική

Όροι συμμετοχής στον μαθητικό διαγωνισμό με θέμα: «Στείλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού»

Όροι συμμετοχής στον μαθητικό διαγωνισμό με θέμα:                                    

«Στείλε  ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού»                   

του 1ου  ΕΠΑ.Λ Φλώρινας

 1. Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων  των σχολείων του Νομού Φλώρινας.
 2. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στον διαγωνισμό αποτελεί η προσκόμιση της υπεύθυνης δήλωσης του γονέα του/της  μαθητή/τριας, στον/στην διευθυντή/διευθύντρια του σχολείου, πως “αποδέχεται τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό και συναινεί για τη συμμετοχή”. Η συμμετοχή που δεν θα συνοδεύεται από δήλωση γονέα/κηδεμόνα, δεν θα θεωρηθεί έγκυρη και δεν θα αξιολογηθεί.
 3. Η υποβολή των συμμετοχών θα γίνει από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 έως τη Δευτέρα 10 Απριλίου  2023.
 4. Οι συμμετοχές  είναι ατομικές, σε οποιοδήποτε τύπο χαρτιού με διαστάσεις 21X29,7εκ. (A4) ή 29.7Χ42εκ. (Α3), ακολουθώντας οποιαδήποτε τεχνική κρίνουν κατάλληλη οι συμμετέχοντες, για να αποδοθεί αποτελεσματικότερα η έμπνευσή τους.
 5. Τα πρωτότυπα έργα θα παραδοθούν στον/στην διευθυντή/ντρια του σχολείου, ανώνυμα. Οι μαθητές επίσης θα πρέπει να αποστείλουν το έργο τους και σε ψηφιακή μορφή jpg, η οποία θα αποδίδει με καθαρότητα και ευκρίνεια το έργο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  1epal.sxolikivia@gmail.com. Το όνομα του αρχείου πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο  και το σχολείο φοίτησης του/της συμμετέχοντα/χουσας (π.χ. Πέτρος Γεωργίου-4ο Γυμνάσιο Φλώρινας. jpg).
 6. Κάθε μαθητής/τρια πρέπει να συμπληρώσει και να στείλει μαζί με την συμμετοχή του και το Δελτίο συμμετοχής με τα στοιχεία επικοινωνίας του/της: ονοματεπώνυμο,  σχολείο, τάξη, τηλέφωνο και email.
 7. Κάθε μαθητής  μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο, το οποίο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και να μην έχει δημοσιευτεί. Πρέπει να είναι αποκλειστικά δημιούργημα  των μαθητών/τριών.
 8. Τα έργα που θα κατατεθούν και τα ονόματα των συμμετεχόντων, θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο. Η χρήση θα γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
 9. Όλα τα έργα θα εκτεθούν στην έκθεση που θα πραγματοποιήσουμε, όπου θα γίνει και η βράβευση των μαθητών.
 10. Από το σύνολο των συμμετοχών η κριτική επιτροπή θα επιλέξει  3 συμμετοχές και θα απονεμηθούν 3 βραβεία. Οι τρεις νικητές θα κερδίσουν  από ένα Tablet. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Έπαινο συμμετοχής στον διαγωνισμό.
 11. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων

Για  περισσότερες πληροφορίες: Τηλέφωνο : 2385046137

http://www.1epal-florinas.gr  Ιστοσελίδα του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

 

Εκδήλωση ενάντια στη σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό από το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας και το Μουσικό Γυμνάσιο Αμυνταίου
Σχέδιο δράσης ΜΝΑΕ- Κριτική επιτροπή για τον Μαθητικό διαγωνισμό
Πρόσκληση στην Έκθεση των έργων των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό του 1ου ΕΠΑ.Λ Φλώρινας
Έκθεση των έργων των μαθητών που συμμετείχαν στον Μαθητικό διαγωνισμό του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας
Η Βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Ημερολόγιο του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Μιλώντας τα παιδιά για τον Σχολικό εκφοβισμό

 

 

 

2.1 Φυσικό επίπεδο - Επίπεδο Σύνδεσης (ζεύξης) Δεδομένων (μοντέλο OSI)

2.1 Φυσικό επίπεδο – Επίπεδο Σύνδεσης (ζεύξης) Δεδομένων (μοντέλο OSI)

Δίκτυα Υπολογιστών ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2019

Δίκτυα Υπολογιστών ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2020 ∆ΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Πανελλήνιες 2020 ∆ΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΔΙΚΤΥΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023

ΔΙΚΤΥΑ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023

Κεφ 2 Ασκ. Τετραδίου 2.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 2 Ασκ. Τετραδίου 2.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

2ο Κεφ. Ασκήσεις Τετραδίου 2.5 Θέματα Ανάπτυξης

2ο Κεφ. Ασκήσεις Τετραδίου 2.5 Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 2 Ασκήσεις Τετραδίου 2.4

Κεφ 2 Ασκήσεις Τετραδίου 2.4

6.5 Ασκήσεις Τετραδίου - Θέματα Ανάπτυξης

6.5 Ασκήσεις Τετραδίου – Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ. 5ο Ασκησεις 5.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.5 Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.5 Θέματα Ανάπτυξης

3ο Κεφ. Επίπεδο Δικτύου -Ασκ Τετραδιου 3.4

 3ο Κεφ. Επίπεδο Δικτύου – Διαδικτύωση Ασκ. Τετραδίου 3.4