• 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας

Ζήτω η 25η Μαρτίου !!! -Χρόνια πολλά!!!

Η  25η Μαρτίου, είναι διπλή γιορτή για την πατρίδα μας, με Εθνικό και Θρησκευτικό χαρακτήρα για όλους μας, για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου,  με το χαρμόσυνο μήνυμα του αρχαγγέλου Γαβριήλ στην Παναγία ότι θα γεννήσει τον Σωτήρα Χριστό  και ταυτόχρονα τιμούμε την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, του ξεσηκωμού δηλαδή των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για την αποτίναξη των δεσμών από την σκλαβιά με σκοπό την ίδρυση ενός ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Η γιορτή αυτή ως ένας ιστορικός σταθμός της εθνικής μας πορείας, αναδεικνύει τις διαχρονικές αξίες των ιδανικών της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Μια γιορτή που μας μεταδίδει μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής αυτοπεποίθησης.

Το ’21 ανήκει στις μεγάλες στιγμές του έθνους και στις λαμπρότερες σελίδες μέσα στην παγκόσμια ιστορία των απελευθερωτικών αγώνων.

Σήμερα Σάββατο 25 Μαρτίου 2023  εσείς, εμείς, τα παιδιά μας και οι απανταχού της γης Έλληνες αποτείνουμε τον πρέποντα φόρο τιμής στους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές της Εθνικής Επανάστασης.

Ας είμαστε υπερήφανοι για τους ήρωες αλλά και τους απλούς αγωνιστές αυτής της εθνικής παλιγγενεσίας που σηματοδότησε την ύπαρξη του έθνους μας.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

Μεταφορά μαθητών για την παρέλαση

Αύριο  Σάββατο  25-3-2022, τα λεωφορεία θα περάσουν από τα χωριά για να παραλάβουν τους μαθητές τις παρακάτω ώρες:

ΑΣΤΙΚΑ

Πέρασμα  –  Σκοπιά   –  10:15

Αμμοχώρι –Αρμενοχώρι – Μεσονήσι   –  11:00

Πρώτη – 11:30

Εργατικές κατοικίες  – 10:50

Επιστροφή

Πέρασμα  – Σκοπιά   – 13:00

Αμμοχώρι – Αρμενοχώρι – Μεσονήσι   – 13:30

Πρώτη  – 14:00

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα ξεκινήσουν από την Φλώρινα για τα χωριά στις 10:00

Επιστροφή

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα ξεκινήσουν από το ΚΤΕΛ για τα χωριά  στις 13:00

Λεωφορείο κ. Μαλιγανέα

Το λεωφορείο του κ. Μαλιγανέα θα ξεκινήσει από

Νίκη   –  Κάτω Κλεινές –  Α. Καλλινίκη  στις   9:00

Πολυπόταμο  στις  8:15

Κ. Υδρούσα – Α. Υδρούσα  στις   8:15

Επιστροφή

Το λεωφορείο του κ. Μαλιγανέα θα επιστρέψει το μεσημέρι στα χωριά στις 13:15 από το ΚΤΕΛ

Παράταση στη δήλωση συμμετοχής στον μαθητικό διαγωνισμό του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας μέχρι 10-4-2023

Λόγω παράκλησης  εκπαιδευτικών και μαθητών κάποιων σχολείων, δίνεται παράταση στην ημερομηνία δήλωσης  συμμετοχής στον μαθητικό διαγωνισμό του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας μέχρι τη Δευτέρα 10-4-2023

Εκδρομή των μαθητών της Β τάξης στον Βόλο

Aπό τo Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 μέχρι Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 η Β΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε  διδακτική επίσκεψη εκτός Νομού, στην  πόλη του Βόλου. Συνοδοί στην εκδρομή ήταν η κ. Δράγου Ευαγγελία, η κ. Ιωαννίδου Βασιλική, η κ. Καραγιάννη Μαρία, η κ. Ναούμ Ξανθούλα και ο κ. Πυργιλής Παντελής.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη οδικώς στο «μπαλκόνι του Πηλίου», τον παραδοσιακό οικισμό της Μακρινίτσας, όπου γυρίστηκε η ελληνική ταινία το 1968 «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, το Βυζαντινό μουσείο όπου φιλοξενεί πολύτιμα κειμήλια από τον 13ο  μέχρι τον 20ο αιώνα, τη ζωγραφιά στον τοίχο από το 1910 σε τοπικό κατάστημα του ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ με τίτλο “Μάχη στην Κρύα Βρύση”, τη μαρμάρινη κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες λεοντοκεφαλές και το αθάνατο νερό. Απολαύσαμε την  φυσική ομορφιά του τοπίου και τη θέα στη θάλασσα, την άριστα διατηρημένη Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα καλντερίμια με τις σφηνωμένες πέτρες που προεξέχουν κ.ά.  Το τρενάκι του Πηλίου που εκτελούσε τη διαδρομή   Άνω Λεχώνια – Μηλιές δεν λειτουργούσε λόγω της σχετικής απαγόρευσης για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Στην πόλη του Βόλου πέρα από τις απογευματινές βόλτες στην παραλία οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για την μυθολογία και την σύγχρονη ιστορία της περιοχής επισκεπτόμενοι το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου όπου εκτίθενται  ευρήματα από την προϊστορική εποχή, το πάρκο Αναύρου, το Μουσείο (παλιό Εργοστάσιο) Πληθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα με τα  βαγονέτα, τις δεξαμενές αργίλου, τα τριβεία, τις πρέσες, τους κοπτήρες, τα ξηραντήρια, την επιβλητική κάμινο του Hoffmann, που σκοπό είχε την κατασκευή τελικών προϊόντων όπως τούβλα και κεραμίδια διαφόρων τύπων αναδεικνύοντας την ιστορική ταυτότητα της πόλης του Βόλου, το Ιδιωτικό Εντομολογικό Μουσείο του Βόλου με πάνω από 100.000 είδη εντόμων προερχόμενα από όλες τις ηπείρους ενώ φωτογραφηθήκαμε στο χάλκινο ομοίωμα της Αργούς και του Κενταύρου Χείρωνος.

 

 

 

 

 

 

 

Το πείραμα του Ερατοσθένη από τους μαθητές του τμήματος Α3

Την Δευτέρα 20/03/2023 οι μαθητές του τμήματος Α3 με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Ανδρέου Ευαγγελίας και του κ. Ανδρέου Παντελή , στο προαύλιο του σχολείου πραγματοποίησαν το Πείραμα του Ερατοσθένη.

 

Ο Ερατοσθένης γεννήθηκε το 276 π.Χ. στη Κυρήνη (σημερινή Λιβύη) και πέθανε το 194 π.Χ. στην Αλεξάνδρεια (πρωτεύουσα της Πτολεμαϊκής Αιγύπτου). Σπούδασε στην Αλεξάνδρεια και για κάποια χρόνια στην Αθήνα (Ακαδημία Πλάτωνα). Το 236 π.Χ. ορίστηκε από τον Πτολεμαίο τον Γ΄ τον Ευεργέτη Διευθυντής της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, διαδεχόμενος τον Ζηνόδοτο. Το 195 π.Χ. τυφλώθηκε και ένα χρόνο αργότερα σταμάτησε να τρώει, καθώς δεν μπόρεσε να αντέξει τη στέρηση της ανθρώπινης γνώσης που του επέβαλε η τύφλωση, με αποτέλεσμα να πεθάνει. Στο έργο του αποτυπώνεται ο εγκυκλοπαιδικός και διεπιστημονικός χαρακτήρας της Αλεξανδρινής επιστήμης. Αασχολήθηκε με τη Φιλοσοφία, την Ποίηση, τη Γραμματική και Γραμματολογία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά, την Αστρονομία και τη Γεωγραφία. Μερικά από τα επιτεύγματά του είναι η ανάπτυξη μίας μεθόδου για την εύρεση των πρώτων αριθμών (γνωστή ως το κόσκινο του Ερατοσθένη), ο υπολογισμός της ακτίνας της Σελήνης και η απόστασή της από τη Γη, η παρουσίαση μιας πρωτοποριακής μεθόδου υπολογισμού της περιφέρειας της Γης (σφάλμα μόνο 2%), η μέτρηση της λόξωσης της εκλειπτικής με μεγάλη ακρίβεια (κλίση του άξονα της Γης), η κατασκευή ενός συστήματος συντεταγμένων με παράλληλους και μεσημβρινούς, η κατασκευή ενός χάρτη του κόσμου όπως τον θεωρούσε εκείνη την εποχή κ.α.

Η μέτρηση της περιφέρειας της Γης από τον Ερατοσθένη (235 π.Χ.) συγκαταλέγεται, σύμφωνα με το περιοδικό Physics World, σε ένα από τα 10 πιο όμορφα πειράματα στην ιστορία της Φυσικής. Ο Ερατοσθένης πληροφορήθηκε ότι στη Συήνη (σημερινό Ασουάν της Αιγύπτου) ο ήλιος κατά το μεσημέρι του θερινού ηλιοστασίου ρίχνει τις ακτίνες του κάθετα στον ορίζοντα και φωτίζει τον πυθμένα ενός πηγαδιού. Την ίδια στιγμή στην Αλεξάνδρεια οι ακτίνες του ηλίου σχηματίζουν γωνία 7,2ο με την κατακόρυφο του τόπου, πράγμα που τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο ήλιος δεν βρίσκεται ταυτόχρονα πάνω και από τις δύο πόλεις λόγω της καμπυλότητας της Γης. Στη συνέχεια μέτρησε την απόσταση Αλεξάνδρεια – Συήνη και υπολόγισε με μεγάλη ακρίβεια την περιφέρεια της Γης. Στη μέθοδό του ο Ερατοσθένης χρησιμοποίησε ως μόνα εργαλεία μια ράβδο, «βηματιστές» της εποχής για τη μέτρηση αποστάσεων, βασικές αρχές της τριγωνομετρίας και καθαρή σκέψη. Σήμερα το πείραμά του πραγματοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών κατά τη διάρκεια της Εαρινής και Φθινοπωρινής Ισημερίας. Τις συγκεκριμένες ημέρες ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Ισημερινό της Γης, και καθώς γνωρίζουμε τον τόπο που ο Ήλιος ρίχνει τις ακτίνες του κατακόρυφα, προσφέρουν μια καλή ευκαιρία να επαναλάβουμε το πείραμα του Ερατοσθένη.


Στις 20 Μαρτίου 2023 (ημέρα εαρινής ισημερίας) o Ήλιος το μεσημέρι  βρίσκεται στο ζενίθ, δηλαδή βρίσκεται ακριβώς από πάνω μας. Η προέκταση μιας ακτίνας του είναι η ΙΚ και περνάει από το κέντρο της Γης Κ. Έστω ότι εμείς είμαστε στη θέση Τ. Αν τοποθετήσουμε μια κατακόρυφη ράβδο μήκους ΤΑ τότε αυτή το μεσημέρι (12:42 μ.μ. για τη Φλώρινα) έχει σκιά μήκους ΤΣ. Τη συγκεκριμένη μέρα (Δευτέρα 20/3/2023) και ώρα (12:42 μ.μ.) μετρήσαμε με μαθητές της Α΄ τάξης στο προαύλιο του σχολείου μας αυτή τη σκιά και υπολογίσαμε την εφαπτομένη της γωνίας ΣΑΤ (λόγος των δυο κάθετων πλευρών). Έτσι, βρήκαμε τη γωνία φ σε μοίρες, η  οποία είναι ίση με την επίκεντρη γωνία ΤΚΙ (γεωγραφικό πλάτος της θέσης μας). Στη συνέχεια, αφού μετρήσαμε με τη βοήθεια χαρτών (Goole maps) την απόσταση 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας – Ισημερινός (ΤΙ), με απλή αναλογία υπολογίσαμε την περίμετρο της Γης και την ακτίνα της R.

   

 

 

 

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/-στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

Αρ.Πρ.: 2232.1/20037/2023/17 Μαρτίου 2023 (ΑΔΑ: Ψ2ΠΖ4653ΠΩ-Φ3Σ)

Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/-στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

Όλοι οι υποψήφιοι/-ες, από την 17-03-2023 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες σύμφωνα με το Παράρτημα Ε.

Σύνδεσμος ηλεκτρονικής αίτησης: https://eisaen.hcg.gr/

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλοι οι υποψήφιοι ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δηλώσουν όλες τις Σχολές (με τη σειρά επιθυμίας τους) της μίας ή και των δύο ειδικοτήτων όπως ΑΚΡΙΒΩΣ θα τις δηλώσουν και στο μηχανογραφικό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όλοι οι υποψήφιοι με τη χρήση των κωδικών τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, θα μπορούν να παρακολουθούν την αίτησή τους και τα περιλαμβανόμενα σε αυτή στοιχεία.

Δικαιολογητικά υποψηφίων – Προθεσμίες υποβολής

Όλοι οι υποψήφιοι, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν. (Παράρτημα Γ) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.

Οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να δηλώσουν τις Α.Ε.Ν. στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και επιπλέον πρέπει, έχοντας μαζί τους το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.) σύμφωνα με τη διαδικασία του κεφαλαίου Ε, να υποβάλουν, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν. τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κανονικά και πλήρη, από την 17-03-2023 μέχρι και την 27-04-2023 ημέρα Πέμπτη.

Δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες στο σώμα της προκήρυξης


INFO

Σύμφωνα με με την ΥΑ 223//2019 (ΥΑ 223//2019 ΥΑ 2231.2-13/39590 ΦΕΚ Β 2028 2019) – Έγκριση του Κανονισμού Σπουδών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, άρθρο 2, Φοίτηση:

1. Η διάρκεια φοίτησης ορίζεται σε έξη διδακτικά εξάμηνα Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, και σε δύο εξάμηνα πρακτικής άσκησης επί πλοίου, όπως φαίνονται παρακάτω:

α) Τα Α, Δ, και ΣΤ διδακτικά εξάμηνα, αρχίζουν την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους και λήγουν την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

«β) Τα Β, Γ και Ε διδακτικά εξάμηνα αρχίζουν την 16η Φεβρουαρίου κάθε έτους και λήγουν την 7η Ιουνίου του ίδιου έτους.

γ) Το πρώτο (Α) εξάμηνο πρακτικής άσκησης επί πλοίου αρχίζει την 1η Ιουλίου και λήγει την 15η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Το δεύτερο (Β) εξάμηνο πρακτικής άσκησης επί πλοίου αρχίζει την 16η Φεβρουαρίου και λήγει την 30η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους».

***Οι εντός « » περιπτώσεις β και γ αντικαταστάθηκαν ως άνω με την παρ. 1α του άρθρου μόνου της ΥΑ 2231.2-13/35775/2020 (ΦΕΚ Β` 2442/19.06.2020).

Α Εξάμηνο (Διδακτικό) 1 Οκτωβρίου – 31 Ιανουαρίου επόμενου έτους
Β Εξάμηνο (Διδακτικό) 16 Φεβρουαρίου – 7 Ιουνίου ίδιου έτους
Α Εξάμηνο (Πρακτικής άσκησης) 1 Ιουλίου – 15 Φεβρουαρίου επόμενου έτους
Γ Εξάμηνο (Διδακτικό) 16 Φεβρουαρίου – 7 Ιουνίου ίδιου έτους
Δ Εξάμηνο (Διδακτικό) 1 Οκτωβρίου – 31 Ιανουαρίου επόμενου έτους
Ε Εξάμηνο (Διδακτικό) 16 Φεβρουαρίου – 7 Ιουνίου ίδιου έτους
ΣΤ’ Εξάμηνο (Διδακτικό) 1 Οκτωβρίου – 31 Ιανουαρίου επόμενου έτους
Β Εξάμηνο (Πρακτικής άσκησης) 16 Φεβρουαρίου – 30 Σεπτεμβρίου ίδιου έτους

Σύμφωνα με το άρθρο 19, Πρόοδος σπουδαστών:

1. Οι νεοεισαγόμενοι στις Α.Ε.Ν. σπουδαστές εγγράφονται στο Α` εξάμηνο.

2. Το Α εξάμηνο πρακτικής άσκησης επί πλοίου εκτελούν όλοι οι σπουδαστές:

α) που περάτωσαν επιτυχώς τα μαθήματα των Α και Β εξαμήνων ή υστέρησαν σε επτά (7) από αυτά κατ` ανώτατο όριο, σε διαφορετική περίπτωση επαναφοιτούν στα ίδια εξάμηνα στα μαθήματα που υστέρησαν,
β) που περάτωσαν επιτυχώς το βασικό κύκλο σπουδών σύμφωνα με το Κανονισμό Εκπαίδευσης των Σχολών Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων,
γ) που πέτυχαν στην εξέταση κολύμβησης.

3. Το Β εξάμηνο πρακτικής άσκησης επί πλοίου εκτελούν όλοι οι σπουδαστές που περάτωσαν επιτυχώς το ΣΤ διδακτικό εξάμηνο ή υστέρησαν συνολικά σε μέχρι δέκα (10) κατ` ανώτατο όριο εξαμηνιαία μαθήματα Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ εξαμήνων.

4. Στο Γ εξάμηνο εγγράφονται οι σπουδαστές που περάτωσαν επιτυχώς το πρώτο εξάμηνο πρακτικής άσκησης επί πλοίου.

5. Στα Δ, Ε και ΣΤ εξάμηνα εγγράφονται οι σπουδαστές που παρακολούθησαν το Γ ή Δ, ή Ε εξάμηνο αντίστοιχα εφόσον δεν απερρίφθησαν λόγω υπέρβασης του ανώτατου ορίου απουσιών. Σπουδαστής που υστέρησε σε μαθήματα των Δ, Ε και ΣΤ εξαμήνων συμπεριλαμβανομένων εξαμηνιαίων μαθημάτων των Α, Β και Γ εξαμήνων προσέρχεται στις επόμενες εξεταστικές περιόδους.

6. Τελειόφοιτος σπουδαστής μπορεί να προσέλθει στις εξεταστικές περιόδους των τεσσάρων (4) επόμενων ακαδημαϊκών ετών μετά το ακαδημαϊκό έτος φοίτησής του στο ΣΤ` εξάμηνο και σε όσα μαθήματα υστέρησε.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο σπουδαστής έχει δικαίωμα: (α) να παρουσιάσει/υποστηρίξει την πτυχιακή του εργασία σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 6 και 7 του άρθρου 23 του παρόντος Κανονισμού και (β) να πραγματοποιήσει συμπληρωματικά θαλάσσιο εκπαιδευτικό ταξίδι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 22 του παρόντος Κανονισμού, προκειμένου να συμπληρώσει την απαιτούμενη δωδεκάμηνη θαλάσσια υπηρεσία κατευθυνόμενης επί πλοίου εκπαίδευσης.

Σπουδαστής που δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως ανωτέρω, διαγράφεται οριστικά από τη δύναμη της Σχολής του.

7. Η συνολική διάρκεια φοίτησης στα διδακτικά εξάμηνα δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά τα έξι (6) ακαδημαϊκά έτη μετά τα οποία διαγράφεται αυτοδίκαια από τη Σχολή.

8. Σπουδαστής που δεν εκτέλεσε επιτυχώς το Α ή Β εξάμηνο πρακτικής άσκησης επί πλοίου, υποχρεούται να το εκτελέσει εκ νέου αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης του ταξιδιού αυτού.

9. Σπουδαστής δικαιούται να εκτελέσει κάθε εξάμηνο πρακτικής άσκησης επί πλοίου μόνο τρεις φορές κατά την διάρκεια τριών διαδοχικών ακαδημαϊκών ετών. Σε περίπτωση κατά την οποία αποτύχει για τρίτη φορά στην εκτέλεση του ιδίου εξαμήνου πρακτικής άσκησης επί πλοίου διαγράφεται οριστικά από την σχολή.

Ο χρόνος εκτέλεσης του Α εξαμήνου εκπαίδευσης επί πλοίου δεν προσμετράται στον υπολογισμό των έξι ακαδημαϊκών ετών της παρ. 7 του παρόντος άρθρου.

10. Βαθμός προόδου των οφειλομένων μαθημάτων για τον προσδιορισμό της τελικής επίδοσης του άρθρου 17 του παρόντος αποτελεί αυτός του εξαμήνου που παρακολούθησε τα αντίστοιχα μαθήματα ο σπουδαστής.

Πηγή: Σπύρος Παπαχαρίσης

«Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Σκοποβολής Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) σχολικού έτους 2022-2023»

«Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Σκοποβολής Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και
ΕΠΑ.Λ.) σχολικού έτους 2022-2023»
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α. του ν.1566/1985 (Α΄167) «Δομή και λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
και άλλες διατάξεις» όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν,

β. της υπό στοιχεία Γ4/931/671/13.11.1986 κανονιστικής απόφασης με θέμα: «Σχολικές Αθλητικές Εκδη-
λώσεις» (Β΄ 99/26.2.1987), που κυρώθηκε με το άρθρο 16 του ν. 1824/88 (Α΄ 296)

γ. του ν.3861/2010 (Α΄112) «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και
πράξεων των Κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο ‘Πρόγραμμα
Διαύγεια’ και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν,

δ. του ν.4547/2018 (Α΄ 102) «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και
δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν,

ε. του ν.4823/2021 (Α΄136) «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες
διατάξεις»,

στ. του π.δ.18/2018 (Α΄31/23.2.2018) «Οργανισμός Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», όπως
τροποποιήθηκαν και ισχύουν,

ζ. του π.δ. 81/2019 (Α΄ 119/8.7.2019) «Σύσταση και μετονομασία Υπουργείων»,

η. του π.δ.83/2019 (Α΄ 121/9.7.2019) «Διορισμός Υπουργών, Αν. Υπουργών και Υφυπουργών»,

θ. του π.δ. 2/2021 (Α΄2/5.1.2021) «Διορισμός Υπουργών, Αν. Υπουργών και Υφυπουργών»,

2. την υπό στοιχεία 2/5472/0022/3.2.2014 (Β΄ 224/5. 2.2014) κοινή υπουργική απόφαση «Δαπάνες
σχολικών αγώνων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,

3. την υπό στοιχεία 168/Υ1 (Β΄33/9.1.2021) απόφαση του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Παιδείας και
Θρησκευμάτων «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζωή Μακρή»,

4. την υπό στοιχεία 1614/Υ1 (Β΄8/10.1.2020) υπουργική απόφαση με θέμα: «Μεταβίβαση του δικαιώματος
υπογραφής «Με εντολή Υπουργού» και «Με εντολή Υφυπουργού» στους Γενικούς Γραμματείς, […] του
Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»,

5. την υπό στοιχεία 190677/Δ5/10.11.2016 (Β΄3754/21.11.2016) υπουργική απόφαση «Αθλητικές
δραστηριότητες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», όπως τροποποιήθηκε και
ισχύει,
6. την υπό στοιχεία 37572/Γ1/Υ.Ο.Δ.Δ. 254/3.4.2021 απόφαση του Πρωθυπουργού και της Υπουργού
Παιδείας και Θρησκευμάτων «Ανάθεση καθηκόντων Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»,
7. την υπό στοιχεία 135821/Γ1/02-11-2022 απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων
«Διορισμός Υπηρεσιακού Γραμματέα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων» (Υ.Ο.Δ.Δ. 1042-
ΑΔΑ:ΩΣΘ646ΜΤΛΗ-ΒΟΡ), σε συνδυασμό με την από 16-12-2022 πράξη ανάληψης καθηκόντων από τον
Υπηρεσιακό Γραμματέα,
8. την υπό στοιχεία 157393/Ν4/19.12.2022 (Β’ 6865/2022) Απόφαση «Εκχώρηση αρμοδιοτήτων και
δικαιώματος τελικής υπογραφής του Υπηρεσιακού Γραμματέα κατ’ εφαρμογή των άρθρων 35 και 37 του
ν.4622/2019 και 61 του ν.4903/2022»,
9. την υπό στοιχεία 140732/Δ5/14.11.2022 (ΑΔΑ:ΨΣΛΤ46ΜΤΛΗ-4ΙΖ) απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας
και Θρησκευμάτων «Συγκρότηση Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων
(Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) σχολικού έτους 2022-2023»,
10. την υπό στοιχεία 145674/Δ5/23.11.2022 (ΑΔΑ: ΩΧΦΑ46ΜΤΛΗ-1ΑΨ) απόφαση της Υφυπουργού
Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου
και άλλων σχολικών Αθλητικών δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2022-2023»,
11. την με αρ. πρωτ. 150409/5.12.2022 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Ενημέρωση για τους Πανελλήνιους
Αγώνες ΓΕ.Λ & ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας και Κύπρου σχολικού έτους 2022-2023»,
12.την 3η Πράξη/ 20.02.2023 της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων
(Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) και την εισήγησή της αναφορικά με την Προκήρυξη των Πανελλήνιων Αγώνων Σκοποβολής
ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-2023.
13. το με αρ. πρωτ. 17561/Δ5/15.02.2023 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα «Συνδιοργάνωση Πανελλήνιων
Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ολυμπιακών Αθλημάτων για το σχολικό έτος 2022-2023»
14. το με αρ. πρωτ.1146/2.2.2023 έγγραφο της ΣΚ.Ο.Ε. (εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με αρ. πρωτ.
12622/02.02.2023) για συνδιοργάνωση των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Λυκείων, σχολικού έτους
2022-2023.
15. το με αρ. πρωτ. 6080/20.2.2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
(εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με αρ. πρωτ. 20499/22.02.2023) περί αποδοχής του αιτήματος της
Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε.) για τη συνδιοργάνωση Πανελληνίων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.
για το σχ. έτος 2022-2023.
Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας και
Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε.)

Προκηρύσσει
τους Πανελλήνιους Αγώνες Σκοποβολής μαθητών και μαθητριών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας σχολικού έτους
2022-2023.
Η διοργάνωση των ανωτέρω αγώνων ανατίθεται στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών
Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας σε συνεργασία με την
Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του
αθλήματος.
Η διεξαγωγή των αγώνων θα λάβει χώρα το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στο κλειστό πεδίο βολής 10μ του
Εθνικού Σκοπευτηρίου Βύρωνα.

Α. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να συμμετάσχουν εφόσον πληρούν τις παρακάτω
προϋποθέσεις:
– να φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε
εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.ΑΙ.Θ. του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με
τον τίτλο του Γενικού Λυκείου,
– να φοιτούν κανονικά στο σχολείο με αρχική εγγραφή ή μετεγγραφή που είναι σύμφωνη με τις
κείμενες διατάξεις και να είναι γεννημένοι κατά τα έτη 2005, 2006, 2007 και κατά το έτος 2008 μόνο
οι φοιτούντες στην Α΄ Λυκείου
– να κατέχουν έγκυρο Δελτίο αθλητή/αθλήτριας, με Κάρτα Υγείας Αθλητή της Σκοπευτικής
Ομοσπονδίας Ελλάδος σε ισχύ.

Β. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Σχολική αθλητική ταυτότητα (πλατφόρμα myschool) στην οποία αναφέρεται η Βεβαίωση Ιατρού με την
οποία επιτρέπεται η συμμετοχή του/της μαθητή/μαθήτριας σε Πανελλήνιους Αγώνες. Η ημερομηνία της
ανωτέρω Βεβαίωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τους δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα του αγώνα.
2. Ενυπόγραφη Υπεύθυνη Δήλωση γονέα/κηδεμόνα (υπόδειγμα 9), η οποία παραμένει στην οικεία
σχολική μονάδα και ο/η Διευθυντής/Διευθύντρια συμπληρώνει στην κατάσταση συμμετοχής του σχολείου
το αντίστοιχο πεδίο με τη σημείωση ΝΑΙ.
3. Κατάσταση συμμετοχής του σχολείου για ατομικά αθλήματα (υπόδειγμα 2, επισυνάπτεται),
4. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Oι μαθητές/μαθήτριες – πρόσφυγες που φοιτούν κανονικά σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.),
Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσκομίζουν
άδεια διαμονής ή τρίπτυχο προκαταγραφής ή πλήρους καταγραφής.
5. Δελτίο αθλητή/αθλήτριας της ΣΚ.Ο.Ε. με Κάρτα Υγείας Αθλητή.
Οι μαθητές/μαθήτριες-αθλητές/αθλήτριες υποχρεούνται κατά την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων,
να έχουν μαζί τους έγκυρο Δελτίο αθλητή με Κάρτα Υγείας Αθλητή. Ως εκ τούτου, δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή στους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν θα προσκομίσουν, την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, τα ανωτέρω αναφερόμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά συμμετοχής.
Γ. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι σχολικές μονάδες πρέπει να αποστείλουν τις καταστάσεις συμμετοχής (υπόδειγμα 2) μόνο ηλεκτρονικά προς την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε.) μέχρι την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@skoe.gr . Επισημαίνεται ότι πάνω στις καταστάσεις πρέπει να αναγράφεται στη στήλη του αγωνίσματος, εκτός από το αγώνισμα και ο αριθμός Δελτίου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Η οικεία Ομοσπονδία πρέπει να αποστείλει μέχρι την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 τις καταστάσεις συμμετοχής στη διοργανώτρια Ο.Ε.Σ.Α.Δ..
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
 Μη αποστολή συμμετοχής του/της μαθητή/μαθήτριας μέσω της οικείας σχολικής μονάδας (υπόδειγμα 2) μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία συνεπάγεται αποκλεισμό από τη διοργάνωση.
 Στο έντυπο κατάθεσης της δήλωσης συμμετοχής- αγωνίσματος, αναγράφεται οπωσδήποτε ο αριθμός μητρώου-δελτίου αθλητικής ιδιότητας στη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, του/της μαθητή-μαθήτριας που πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στους Πανελλήνιους Αγώνες.
Δ. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αγωνίσματα
Αεροβόλο Τουφέκι μαθητών/μαθητριών
Αεροβόλο Πιστόλι μαθητών/μαθητριών
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
08:00 Έλεγχος εξοπλισμού
09:00-09:15 Προετοιμασία-Δοκιμαστικές βολές
09:15-10:45 Αεροβόλο Τουφέκι μαθητριών
Αεροβόλο Πιστόλι μαθητών
11:45 Τελικοί αγώνες – Απονομές
13:30-13:45 Προετοιμασία-Δοκιμαστικές βολές
13:45-15:15 Αεροβόλο Τουφέκι μαθητών
Αεροβόλο Πιστόλι μαθητριών
16:15 Τελικοί αγώνες – Απονομές

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι μαθητές/μαθήτριες που κατέχουν Δελτίο της της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας
Ελλάδος με Κάρτα Υγείας Αθλητή σε ισχύ, έως και την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, δεν
υποχρεούνται να προσκομίσουν την ιατρική βεβαίωση (υποκεφάλαιο 9.2 του κεφαλαίου 9 της
υπό στοιχεία 190677/Δ5/10.11.2016/Β΄3754/21.11.2016) Υπουργικής Απόφασης, όπως
τροποποιήθηκε και ισχύει).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μία Φάση και κάθε μαθητής/μαθήτρια έχει δικαίωμα συμμετοχής σε
ένα αγώνισμα ή κατηγορία του ατομικού αθλήματος.
Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Η Τεχνική Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στον χώρο διεξαγωγής των αγώνων, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 8.30 π.μ..
ΣΤ. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση και διεξαγωγή των Πανελλήνιων Αγώνων Γ.Ε.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου τηρούν αυστηρά και με σχολαστικότητα τα οριζόμενα στις εκάστοτε Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. και των συναρμόδιων Υπουργείων, τις εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ., τα ισχύοντα κάθε φορά Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), τις σχετικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και σε κάθε περίπτωση το αγωνιστικό πρωτόκολλο της το οποίο αναρτάται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
• Ενστάσεις σε ατομικά αθλήματα υποβάλλονται και εκδικάζονται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς του αθλήματος και βάσει της υπό στοιχεία 190677/Δ5/10.11.2016 (Β΄3754/21.11.2016) Υπουργικής Απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
• Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του αθλήματος και σε συνεργασία με την οικεία Ομοσπονδία.
• Οι εμφανίσεις των μαθητών/μαθητριών θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του αθλήματος της Σκοποβολής. Αποκλείονται από τους αγώνες οι μαθητές/μαθήτριες που διαφημίζουν οποιοδήποτε προϊόν ή αναγράφουν όνομα αθλητικού συλλόγου στις φανέλες, φόρμες κ.ά..
• Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την αρμόδια αρχή, να διεξάγει έλεγχο χρήσης απαγορευμένων ουσιών.
• Η Οργανωτική Επιτροπή Θα απαρτίζεται από τρία (3) μέλη, έναν (1) εκπρόσωπο ο οποίος θα ορίζεται από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙ.Θ., έναν (1) εκπρόσωπο της διοργανώτριας Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) και έναν (1) εκπρόσωπο της οικείας Ομοσπονδίας.
• Κατά τη διεξαγωγή των αγώνων είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
 Την ευθύνη μετάβασης και παρουσίας των μαθητών και μαθητριών στον χώρο τέλεσης των Πανελλήνιων Αγώνων φέρουν οι Γονείς/Κηδεμόνες τους.
6
 Τα έξοδα της διοργάνωσης βαρύνουν την Ομοσπονδία και η διεξαγωγή των αγώνων δεν βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υ.ΠΑΙ.Θ..
 Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής βαρύνουν τους/τις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες .
Οι σχολικές μονάδες για οποιοδήποτε ερώτημα ή/και διευκρίνηση απευθύνονται στους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.Σ.Χ.Α.) των οικείων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τέλος, για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη αποφασίζει η οικεία Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ) κατά περίπτωση.
Συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία:                                                                                        O ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
1. Υπεύθυνη δήλωση
2. Υπόδειγμα 2
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΡΕΡΕ

Επιλέξτε παρακάτω

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Τομέα Γεωπονίας στο συνεταιρισμό  Βοκερίας 551 και στην επιχείρηση Biosolids.

Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑ.Λ Φλώρινας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 εκπαιδευτική επίσκεψη στο συνεταιρισμό  Βοκερίας 551 και στην επιχείρηση Biosolids.

Με αφορμή τις παραπάνω δραστηριότητες οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τον πρόεδρο και τους ανθρώπους του συνεταιρισμού Βοκερίας 551 για την ξενάγηση, επίδειξη και τις πληροφορίες σχετικά με τις δενδροκομικές τεχνικές και τα συστήματα ορθής γεωργικής πρακτικής στις καλλιέργειες κερασιών και ροδάκινων που εφαρμόζουν.  Οι μαθητές μας είχαν και την ευκαιρία να γνωρίσουν την άσκηση της δενδροκομίας στο πεδίο συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικό κλάδεμα κάτω από τις οδηγίες των έμπειρων, πολύ πρόθυμων και ευγενικών ανθρώπων του συνεταιρισμού.

Η εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας μας περίμενε στον επόμενο σταθμό της επίσκεψής στην πρωτοπόρα για τα Ελληνικά δεδομένα εταιρεία Biosolids όπου λειτουργούν εγκαταστάσεις κομποστοποίησης και παράγονται μια σειρά από εδαφοβελτιωτικά προϊόντα. Οι εξαιρετικοί γεωπόνοι της εταιρείας, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, με υπομονή και ευγένεια μας παρουσίασαν την εταιρεία και μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις της.

Τέλος μόνο καλά λόγια και ευχαριστίες έχουμε για τον προσεκτικό και ευγενικό οδηγό του λεωφορείου μας.

Πέρα όμως από τις γνώσεις και τα βιώματα που απέκτησαν οι μαθητές – και οι καθηγητές τους – από αυτές τις επισκέψεις,  το ωφέλιμο συμπέρασμα είναι, ότι μόνο με το μεράκι της δημιουργίας και την ανησυχία για την αναζήτηση του καλύτερου μπορούμε να αποκτήσουμε ποιότητα και χαρά στη ζωή μας.

Εκδήλωση για την σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό – 6 Μαρτίου 2023

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων βίας και επιθετικότητας, τόσο στο σχολείο όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο, τα οποία σχετίζονται με μαθητές/τριες παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Η διατήρηση ενός θετικού σχολικού κλίματος, η φροντίδα των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών μέσα στο σχολείο, αλλά και οι σαφείς κανόνες και η σταθερότητα συμπεριφορών στην ανατροφή των παιδιών στο περιβάλλον της οικογένειας, δημιουργεί το πλαίσιο κουλτούρας η οποία λειτουργεί τόσο προληπτικά αλλά και αποτρεπτικά όποτε χρειαστεί στην εκδήλωση φαινομένων ενδοσχολικής βίας.

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Δήμου  Φλώρινας εκδήλωση με θέμα την σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό.

Την εκδήλωση οργάνωσε η ψυχολόγος του σχολείου κ. Παπακυριακού Μαρία.

 

 

Ευχαριστήριο προς τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο γονέων  και κηδεμόνων που στηρίζει κάθε δράση του σχολείου. Ο Σύλλογος θέλοντας να ευχαριστήσει τους 20 μαθητές που συμμετέχουν στην ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου, για το άριστο κλίμα που επικρατεί στον αγωνιστικό χώρο και για την κατάκτηση της 1ης θέσης στους σχολικούς αγώνες στον Νομό Φλώρινας, οργάνωσε σήμερα Πέμπτη 9-3-2023 γεύμα προς τιμήν τους σε γνωστή ταβέρνα της πόλης μας, με τη βοήθεια κάποιου χορηγού.

Τους ευχαριστούμε για την χαρά που έδωσαν στα παιδιά μας, για την άψογη συνεργασία και επικοινωνία.

Τους μαθητές συνόδευε ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Τικταπανίδης Δημήτρης ο οποίος οργάνωσε και προπόνησε την ομάδα του σχολείου.

  

 

Σχολές Λιμενικού Σώματος: Πίνακας Δεκτών και πρόγραμμα Προκαταρκτικών Εξετάσεων

Ανακοινώνεται ότι, εκδόθηκε ο Πίνακας Δεκτών υποψηφίων για συμμετοχή στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (Π.Κ.Ε.) του διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Επιπρόσθετα, ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε και το Πρόγραμμα των Προκαταρκτικών Εξετάσεων στο οποίο αναγράφεται ο τόπος και ο χρόνος παρουσιάσεως των υποψηφίων σε αυτές. Για την πληρέστερη ενημέρωσή τους, οι υποψήφιοι/ες να μελετήσουν ενδελεχώς τις παρεχόμενες Οδηγίες διεξαγωγής των Π.Κ.Ε.

Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να αποστέλλουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail): ikanoipke2023@hcg.gr τις Βεβαιώσεις Ικανότητας (Καταλληλότητας) στις ΠΚΕ που θα λάβουν κατά περίπτωση, είτε από τα Εξεταστικά Κέντρα των Στρατιωτικών Σχολών ΣΣΕ – ΣΝΔ- ΔΑΕ- ΣΣΑΣ-ΣΜΥ, είτε από την Ελληνική Αστυνομία, είτε από το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να θεωρηθούν αυτοδικαίως ικανοί/ες και για τις Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ήτοι δίχως να προσέλθουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.).

Τα προαναφερόμενα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (http://www.hcg.gr), καθώς και στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., στην Ακτή Βασιλειάδη, Πύλες Ε1 – Ε2.

Επιλέξτε παρακάτω για να ενημερωθείτε αναλυτικά:

Σχολές Πυροσβεστικής: Η Προκήρυξη για τους υποψηφίους- Αιτήσεις από 13 έως και 20 Μαρτίου

Εκδόθηκε σήμερα από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος  η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Η ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος θα γίνεται από την Δευτέρα 13-03-2023 έως και την Δευτέρα 20-03-2023.

Σχολές Πυροσβεστών: εισαγωγή υποψηφίων ειδικών κατηγοριών – (τροποποίηση προεδρικού διατάγματος)

Προεδρικό Διάταγμα 23/2023 – Τεύχος A’ 47/02.03.2023
Τροποποίηση του π.δ. 17/2022 «Προσόντα, προϋποθέσεις, κωλύματα κατάταξης, κατηγορίες υποψηφίων και διαδικασία για την εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών και φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο» (Α’ 53).

Άρθρο 1

Το άρθρο 3 του π.δ. 17/2022 (Α’ 53) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Άρθρο 3 Ειδικές κατηγορίες υποψηφίων

1. Οι υποψήφιοι για τη Σχολή Αξιωματικών, εφόσον διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και προϋποθέσεις, δύναται να ενταχθούν, κατόπιν δήλωσής τους, σε μία τουλάχιστον από τις ακόλουθες ειδικές κατηγορίες:

α) Ειδική κατηγορία Α’, η οποία καταλαμβάνει το 3% των θέσεων της γενικής κατηγορίας και δικαίωμα ένταξης έχουν οι γονείς και τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών.

β) Ειδική κατηγορία Β’, η οποία καταλαμβάνει το 2% των θέσεων της γενικής κατηγορίας και δικαίωμα ένταξης έχουν οι γονείς και τα τέκνα τρίτεκνων οικογενειών.

γ) Ειδική κατηγορία Γ’, η οποία καταλαμβάνει το 7% των θέσεων της γενικής κατηγορίας και δικαίωμα ένταξης έχουν οι εν ενεργεία ή σε αναστολή Εθελοντές Πυροσβέστες Π.Σ. που έχουν τουλάχιστον τριετή συνολική πραγματική εθελοντική υπηρεσία.

δ) Ειδική κατηγορία Δ’, η οποία καταλαμβάνει το 3% των θέσεων της γενικής κατηγορίας και δικαίωμα ένταξης έχουν τα τέκνα και αδερφοί του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, που απεβίωσαν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας πρόδηλα και αναμφισβήτητα ένεκα αυτής, και τα τέκνα και αδερφοί αναπήρων του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχουν υπαχθεί στην κατάσταση της μονίμου διαθεσιμότητας πρόδηλα και αναμφισβήτητα ένεκα της υπηρεσίας.

2. Οι υποψήφιοι για τη Σχολή Πυροσβεστών, εφόσον διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και προϋποθέσεις, δύναται να ενταχθούν, κατόπιν δήλωσής τους, σε μία τουλάχιστον από τις ακόλουθες ειδικές κατηγορίες:

α) Ειδική κατηγορία Α’, η οποία καταλαμβάνει το 3% των θέσεων της γενικής κατηγορίας και δικαίωμα ένταξης έχουν οι γονείς και τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών.

β) Ειδική κατηγορία Β’, η οποία καταλαμβάνει το 2% των θέσεων της γενικής κατηγορίας και δικαίωμα ένταξης έχουν οι γονείς και τα τέκνα τρίτεκνων οικογενειών.

γ) Ειδική κατηγορία Γ’, η οποία καταλαμβάνει το 6% των θέσεων της γενικής κατηγορίας και δικαίωμα ένταξης έχουν οι εν ενεργεία ή σε αναστολή Εθελοντές Πυροσβέστες Π.Σ. που έχουν τουλάχιστον τριετή συνολική πραγματική εθελοντική υπηρεσία.

δ) Ειδική κατηγορία Δ’, η οποία καταλαμβάνει το 3% των θέσεων της γενικής κατηγορίας και δικαίωμα ένταξης έχουν τα τέκνα και αδερφοί του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, που απεβίωσαν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας πρόδηλα και αναμφισβήτητα ένεκα αυτής, και τα τέκνα και αδερφοί αναπήρων του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχουν υπαχθεί στην κατάσταση της μονίμου διαθεσιμότητας πρόδηλα και αναμφισβήτητα ένεκα της υπηρεσίας. ε) Ειδική κατηγορία Ε’, η οποία καταλαμβάνει το 1% των θέσεων της γενικής κατηγορίας και δικαίωμα ένταξης έχουν Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

3. Είναι δυνατόν ένας υποψήφιος να υπάγεται σε περισσότερες από μία ειδικές κατηγορίες, εφόσον εντάσσεται στις αντίστοιχες περιπτώσεις. Εάν ο αριθμός εισακτέων ειδικής κατηγορίας δεν καλυφθεί, αυτός καλύπτεται από υποψήφιους της αντίστοιχης γενικής κατηγορίας.

Οι κενές θέσεις δεν συμπληρώνονται από υποψηφίους άλλης ειδικής κατηγορίας.

4. Όσοι υποψήφιοι εντάσσονται σε περισσότερες από μία ειδικές κατηγορίες κατά την επιλογή αυτών ως επιτυχόντων και για τον προσδιορισμό της ειδικής κατηγορίας βάσει της οποίας πραγματοποιείται η εισαγωγή τους, λαμβάνεται υπόψη ότι η ειδική κατηγορία Α’ προτάσσεται των κατηγοριών Β’, Γ’, Δ’ και Ε’, η Β’ προτάσσεται των κατηγοριών Γ’, Δ’ και Ε’, η κατηγορία Γ’ προτάσσεται της κατηγορίας Δ’ και Ε’ και η κατηγορία Δ’ προτάσσεται της κατηγορίας Ε’.

5. Σε κάθε στάδιο αριθμητικού υπολογισμού που απαιτείται κατ’ εφαρμογή του παρόντος άρθρου, τυχόν κλασματικά υπόλοιπα μεγαλύτερα ή ίσα του 0,5 στρογγυλοποιούνται στην αμέσως επόμενη μονάδα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση δεν λαμβάνονται υπόψη. Το υπόλοιπο του αριθμού εισακτέων που προκύπτει, καλύπτεται από υποψήφιους που δεν υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες.»

Άρθρο 2 Στην παρ. 2 του άρθρου 5 του π.δ. 17/2022 προστίθεται περ. ε ως εξής:

«ε) Οι Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότη- τας της Θράκης, βεβαίωση Δήμου των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής, τότε θα πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σε αυτόν από Δήμο των ανωτέρω τριών (3) Νομών.»

Πηγή: Σπύρος Παπαχαρίσης

Πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων ιδιωτών υποψηφίων για εισαγωγή στις Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας

Πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων ιδιωτών υποψηφίων (ανδρών – γυναικών) για εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 με το σύστημα των γενικών πανελλαδικών εξετάσεων (90% με εξετάσεις και 10% χωρίς εξετάσεις) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ii) υποψήφιων για κατάταξη-πρόσληψη στην Ελληνική Αστυνομία, σε συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις».

Δείτε το πρόγραμμα και αναλυτικές οδηγίες

Ανακοινώνεται στους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις, οι οποίες θα διενεργηθούν με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας προς το σκοπό εισαγωγής τους στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, ότι μέσω του συνδέσμου (https://geetha.mil.gr/paroysiasi-toy-demo-ton-psychometrikon-dokimasion/) της επίσημης ιστοσελίδας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.), τους παρέχεται η δυνατότητα εξοικείωσης με τα ψυχομετρικά τέστ που χρησιμοποιούνται και από την Ελληνική Αστυνομία στις συγκεκριμένες εξετάσεις.

Πηγή: Σπύρος Παπαχαρίσης

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του British Council “Skills Clubs”

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του British Council “Skills Clubs” το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το κοινωφελές  Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση Στο πρόγραμμα συμμετέχει το τμήμα Α3 με 24 μαθητές  και …

Read moreΣυμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του British Council “Skills Clubs”

Το κύπελο των σχολικών αγώνων του Ν. Φλώρινας στην ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Συγχαρητήρια!!!! στην ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας και στον υποδιευθυντή του σχολείου κ. Τικταπανίδη Δημήτρη  που τους προπόνησε. Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για τη νίκη τους και για την εξαιρετική τους εμφάνιση και τους ευχόμαστε …

Read moreΤο κύπελο των σχολικών αγώνων του Ν. Φλώρινας στην ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Υποψήφιοι Στρατιωτικών Σχολών: Έναρξη Προκαταρκτικών Εξετάσεων στις 6 Μαρτίου 2023

Για την κατάλληλη ενημέρωση των υποψηφίων και την εύρυθμη λειτουργία των εξεταστικών Κέντρων, αναφορικά με την διεξαγωγή των Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) των υποψηφίων, για εισαγωγή τους στα ΑΣΕΙ-ΣΣΑΣ-ΣΑΝ-ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2023-24, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι: …

Read moreΥποψήφιοι Στρατιωτικών Σχολών: Έναρξη Προκαταρκτικών Εξετάσεων στις 6 Μαρτίου 2023

Καταστάσεις υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών με ελλείποντα δικαιολογητικά

Εξεταστικό Κέντρο ΣΣΑΣ Ανακοινώνονται καταστάσεις με ελλείποντα δικαιολογητικά υποψηφίων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ Ακαδημαϊκού Έτους 2023-2024, που έχουν δηλώσει ως εξεταστικό κέντρο τη ΣΣΑΣ. Για να δείτε την κατάσταση των υποψηφίων που παρουσιάζουν ελλείψεις στα δικαιολογητικά που υπέβαλλαν, …

Read moreΚαταστάσεις υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών με ελλείποντα δικαιολογητικά

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: “Στείλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού”

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ» πραγματοποιεί Σχέδιο Δράσης σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», με θέμα:

«Όχι στη βία, ναι στην φιλία»

Μία από τις δράσεις του προγράμματος είναι η διοργάνωση Μαθητικού Διαγωνισμού, για μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Φλώρινας,  με θέμα: «Στείλε  ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού»

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με  ζωγραφιά,  κολλάζ,  τραγούδι, ποίημα, διήγημα, μια ιστορία, ένα σύνθημα  ή ότι άλλο επιθυμούν.

Η υποβολή των συμμετοχών θα γίνει από την Παρασκευή  17 Φεβρουαρίου 2023 έως την Κυριακή  12  Μαρτίου 2023, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  1epal.sxolikivia@gmail.com.

Οι συμμετοχές  είναι ατομικές, σε οποιοδήποτε τύπο χαρτιού με διαστάσεις 21X29,7εκ. (A4) ή 29.7Χ42εκ. (Α3), ακολουθώντας οποιαδήποτε τεχνική κρίνουν κατάλληλη οι συμμετέχοντες, για να αποδοθεί αποτελεσματικότερα η έμπνευσή τους.

Τα πρωτότυπα έργα θα παραδοθούν στον/στην διευθυντή/ντρια του σχολείου, ανώνυμα. Οι μαθητές επίσης θα πρέπει να αποστείλουν το έργο τους και σε ψηφιακή μορφή jpg, η οποία θα αποδίδει με καθαρότητα και ευκρίνεια το έργο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  1epal.sxolikivia@gmail.com. Το όνομα του αρχείου πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο  και το σχολείο φοίτησης του/της συμμετέχοντα/χουσας (π.χ. Πέτρος Γεωργίου-4ο Γυμνάσιο Φλώρινας. jpg).

Κάθε μαθητής/τρια πρέπει να συμπληρώσει και να στείλει μαζί με την συμμετοχή του και το Δελτίο συμμετοχής με τα στοιχεία επικοινωνίας του/της: ονοματεπώνυμο,  σχολείο, τάξη, τηλέφωνο και email.

Κάθε μαθητής  μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο, το οποίο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και να μην έχει δημοσιευτεί. Πρέπει να είναι αποκλειστικά δημιούργημα  των μαθητών/τριών.

Από το σύνολο των συμμετοχών η κριτική επιτροπή θα επιλέξει  3 συμμετοχές και θα απονεμηθούν 3 βραβεία. Οι τρεις νικητές θα κερδίσουν  από ένα Tablet. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Έπαινο συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Επίσης όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.1epal-florinas.gr

Υπεύθυνη δήλωση γονέα για συμμετοχή μαθητή/τριας στον μαθητικό διαγωνισμό με θέμα:«Στείλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού»

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ

Επιτρέπω τη συμμετοχή του γιου μου / κόρης μου………………………….. ..……………………………………………………………….στον μαθητικό διαγωνισμό που διοργανώνει το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας, με θέμα «Στείλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας                       και του εκφοβισμού». Αποδέχομαι  τη δημοσίευση του έργου του/της σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο  και στην ιστοσελίδα του 1ου ΕΠΑΛ. Επίσης αποδέχομαι ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στον Διαγωνισμό.

 Επιλέξτε παρακάτω

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ

 

 

 

 

 

 

 

Όροι συμμετοχής στον μαθητικό διαγωνισμό με θέμα: «Στείλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού» του 1ου ΕΠΑ.Λ Φλώρινας

 1. Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων των σχολείων του Νομού Φλώρινας.
 1. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στον διαγωνισμό αποτελεί η προσκόμιση της υπεύθυνης δήλωσης του γονέα του/της μαθητή/τριας, στον/στην διευθυντή/διευθύντρια του σχολείου, πως “αποδέχεται τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό και συναινεί για τη συμμετοχή”. Η συμμετοχή που δεν θα συνοδεύεται από δήλωση γονέα/κηδεμόνα, δεν θα θεωρηθεί έγκυρη και δεν θα αξιολογηθεί.
 1. Η υποβολή των συμμετοχών θα γίνει από την Παρασκευή 17  Φεβρουαρίου 2023 έως την Κυριακή 12  Μαρτίου 2023.
 1. Οι συμμετοχές είναι ατομικές, σε οποιοδήποτε τύπο χαρτιού με διαστάσεις 21X29,7εκ. (A4) ή7Χ42εκ. (Α3), ακολουθώντας οποιαδήποτε τεχνική κρίνουν κατάλληλη οι συμμετέχοντες, για να αποδοθεί αποτελεσματικότερα η έμπνευσή τους.
 1. Τα πρωτότυπα έργα θα παραδοθούν στον/στην διευθυντή/ντρια του σχολείου, ανώνυμα. Οι μαθητές επίσης θα πρέπει να αποστείλουν το έργο τους και σε ψηφιακή μορφή jpg, η οποία θα αποδίδει με καθαρότητα και ευκρίνεια το έργο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  1epal.sxolikivia@gmail.com.                                                                                                                                                                                           Το όνομα του αρχείου πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και το σχολείο φοίτησης του/της συμμετέχοντα/χουσας (π.χ. Πέτρος Γεωργίου-4ο Γυμνάσιο Φλώρινας. jpg).
 1. Κάθε μαθητής/τρια πρέπει να συμπληρώσει και να στείλει μαζί με την συμμετοχή του και το Δελτίο συμμετοχής με τα στοιχεία επικοινωνίας του/της: ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, τηλέφωνο και email.
 1. Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο, το οποίο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και να μην έχει δημοσιευτεί. Πρέπει να είναι αποκλειστικά δημιούργημα  των μαθητών/τριών.
 1. Τα έργα που θα κατατεθούν και τα ονόματα των συμμετεχόντων, θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο. Η χρήση θα γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
 1. Όλα τα έργα θα εκτεθούν στην έκθεση που θα πραγματοποιήσουμε, όπου θα γίνει και η βράβευση των μαθητών.
 2. Από το σύνολο των συμμετοχών η κριτική επιτροπή θα επιλέξει 3 συμμετοχές και θα απονεμηθούν 3 βραβεία. Οι τρεις νικητές θα κερδίσουν  από ένα Tablet. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Έπαινο συμμετοχής στον διαγωνισμό.
 3. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων

Για  περισσότερες πληροφορίες: Τηλέφωνο : 2385046137

     http://www.1epal-florinas.gr  Ιστοσελίδα του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

 

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας πραγματοποιεί Σχέδιο Δράσης σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ με θέμα «Όχι στη βία, ναι στην φιλία»

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ» πραγματοποιεί Σχέδιο Δράσης σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», με θέμα:

«Όχι στη βία, ναι στην φιλία»

Η βία στο σχολείο αποτελεί ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο με επιπτώσεις τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην ψυχική υγεία των μαθητών/μαθητριών. Προκαλεί ανασφάλεια, φόβο, παραβιάζει το δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών να εκπαιδεύονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον και επηρεάζει τη λειτουργία του σχολείου.

Η βία στο σχολείο έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στην χώρα μας, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα. Στόχος του σχεδίου δράσης που πραγματοποιούμε σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ, είναι μέσα από οργανωμένες δράσεις, το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί να προάγουν τον διάλογο μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας, να ενδυναμώσουν τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ μαθητών και μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε ενωμένοι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον και θετικά πρότυπα κοινωνικής συμβίωσης και συμπεριφοράς.

 

Τσικνοπέμπτη στο Σχολείο μας!!!

Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της  ορθόδοξης  παράδοσης στην οποία καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος  και είναι σίγουρα η χαρά των κρεατοφάγων. Στις ταβέρνες επικρατεί το αδιαχώρητο ενώ σε ταράτσες, μπαλκόνια και αυλές όλο και κάποια παρέα …

Read moreΤσικνοπέμπτη στο Σχολείο μας!!!

Επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου

Σήμερα Τρίτη 14/2/2023 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επισκεφτήκαμε το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας. Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, τα παιδιά χάρηκαν το χιόνι, έκαναν σκι, έλκηθρο και γενικά ξέφυγαν από τα μαθήματα και …

Read moreΕπίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου

Εκδήλωση με θέμα «Πανελλαδικές εξετάσεις: Προτάσεις για την οργάνωση του διαβάσματος, για λιγότερο άγχος και σωστή διατροφή»

Αδιαμφησβήτητα η σχολική χρονιά της Γ΄ Λυκείου είναι μία ψυχοφθόρα περίοδος, κατά την οποία οι μαθητές κάνουν την τελική προσπάθεια για τις εξετάσεις, έχουν ελάχιστο προσωπικό χρόνο, συχνά πολλή πίεση από την οικογένεια και τους …

Read moreΕκδήλωση με θέμα «Πανελλαδικές εξετάσεις: Προτάσεις για την οργάνωση του διαβάσματος, για λιγότερο άγχος και σωστή διατροφή»

Με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερωτική εκδήλωση στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας που διοργάνωσαν μαζί το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας, το ΕΚ Φλώρινας και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πληροφορικής Φλώρινας με θέμα …

Read moreΜε μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Εκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας  διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: « Πανελλαδικές εξετάσεις: Προτάσεις  για την οργάνωση του διαβάσματος, για λιγότερο άγχος  και σωστή διατροφή»    που θα πραγματοποιηθεί  τη  Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου  2023     στην …

Read moreΕκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Υποψήφιοι Σχολών Αστυνομίας: σε ποιες περιπτώσεις δεν υποβάλλονται σε προκαταρκτικές εξετάσεις και δεν παραλαμβάνουν δελτίο υγειονομικής εξέτασης

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι και φέτος οι υποψήφιοι οι οποίοι υποβάλουν αιτήσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας ως προς τις προκαταρκτικές εξετάσεις που γίνονται με μέριμνα …

Read moreΥποψήφιοι Σχολών Αστυνομίας: σε ποιες περιπτώσεις δεν υποβάλλονται σε προκαταρκτικές εξετάσεις και δεν παραλαμβάνουν δελτίο υγειονομικής εξέτασης

Προκήρυξη εισαγωγής στις Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων – Αιτήσεις έως και 17/02/2023 και ώρα 15:00

Ενηµέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισµού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωµατικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνοµίας µε το σύστηµα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ. Σχετ.: Η µε αριθµ. πρωτ. 6000/2/7250-ριδ’/03-02-2023 προκήρυξη διαγωνισµού του …

Read moreΠροκήρυξη εισαγωγής στις Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων – Αιτήσεις έως και 17/02/2023 και ώρα 15:00

Σύνδεσμοι καθηγητών για Τηλεκπαίδευση – Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων Τηλεκπαίδευσης

Εάν τα σχολεία κλείσουν λόγω καιρικών συνθηκών τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Επιλέξτε για να δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2022-2023- Ωρολόγιο Πρόγραμμα μαθημάτων Τηλεκπαίδευσης Επιλέγετε τον σύνδεσμο του καθηγητή για …

Read moreΣύνδεσμοι καθηγητών για Τηλεκπαίδευση – Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων Τηλεκπαίδευσης

Το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας υλοποίησε το πρόγραμμα “Αστέρι της ευχής”

Το πρόγραμμα «Αστέρι της ευχής» εδώ και 24 χρόνια βοηθάει παιδιά με πολύ σοβαρές ασθένειες να εκπληρώσουν τη δική τους ευχή και να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται στον δύσκολο καθημερινό τους …

Read moreΤο 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας υλοποίησε το πρόγραμμα “Αστέρι της ευχής”

Κοπή βασιλόπιτας μαθητών και μαθητριών του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 στο 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για τους μαθητές /μαθήτριες του σχολείου. Τις βασιλόπιτες προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Τους ευχαριστούμε για …

Read moreΚοπή βασιλόπιτας μαθητών και μαθητριών του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας πραγματοποιεί Σχέδιο Δράσης σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ με θέμα «Όχι στη βία, ναι στην φιλία»

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ» πραγματοποιεί Σχέδιο Δράσης σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», με θέμα:

«Όχι στη βία, ναι στην φιλία»

Η βία στο σχολείο αποτελεί ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο με επιπτώσεις τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην ψυχική υγεία των μαθητών/μαθητριών. Προκαλεί ανασφάλεια, φόβο, παραβιάζει το δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών να εκπαιδεύονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον και επηρεάζει τη λειτουργία του σχολείου.

Η βία στο σχολείο έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στην χώρα μας, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα. Στόχος του σχεδίου δράσης που πραγματοποιούμε σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ, είναι μέσα από οργανωμένες δράσεις, το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί να προάγουν τον διάλογο μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας, να ενδυναμώσουν τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ μαθητών και μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε ενωμένοι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον και θετικά πρότυπα κοινωνικής συμβίωσης και συμπεριφοράς.

Προκήρυξη εισαγωγής στις Σχολές Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων – Αιτήσεις 01/02 έως και 14/02/2023

Ανακοινώνεται ότι, η Προκήρυξη για την εισαγωγή ΙΔΙΩΤΩΝ στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, με το σύστημα των ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Δι@ύγεια» (http://diavgeia.gov.gr) (ΑΔΑ: 6ΨΚΧ4653ΠΩ-5Λ8), από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.

Οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να εισαχθούν στις Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., υποβάλουν ΠΛΗΡΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στην προκήρυξη, σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει τις ημερομηνίες από 01/02/2023 ημέρα Τετάρτη, έως και 14/02/2023 ημέρα Τρίτη.

Επιλέξτε παρακάτω να δείτε τα σχετικά έγγραφα

Print Friendly, PDF & Email

Μία ώρα αργότερα θα ανοίξουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, λόγω των προβλέψεων, αλλά και την ενημέρωση από το 112 για δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες) που θα επικρατήσουν στην περιοχή, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας …

Read moreΜία ώρα αργότερα θα ανοίξουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας

Σύνδεσμοι καθηγητών για Webex – Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων

 Επιλέξτε για να δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Ωρολόγιο Πρόγραμμα μαθημάτων Τηλεκπαίδευσης   Επιλέγετε τον σύνδεσμο του καθηγητή για να συνδεθείτε στο μάθημα Αλεξίου Ελένη Ανδρέου Παντελής Ανδρέου Ευαγγελία Αφορόζης Αντώνης Βασδέκη Δέσποινα …

Read moreΣύνδεσμοι καθηγητών για Webex – Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων

Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών

Σχετ.: Η με αριθμ. πρωτ. Φ.337/2/212535/Σ.479/4/20-01-2023 εγκύκλιος ΓΕΕΘΑ (ΑΔΑ: 6ΘΘ16-2ΓΖ). Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών/τριών ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2023-2024. …

Read moreΕνημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Γονέων – κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Την Δευτέρα 23/1/2023 ο  Σύλλογος  Γονέων – κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας τηρώντας το έθιμο έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, με χαρούμενη διάθεση και πολλές ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά!!! Η τυχερή της ημέρας  ήταν …

Read moreΚοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Γονέων – κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Προκήρυξη εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων – Αιτήσεις 30/1/2023 έως και 10/2/2023 και ώρα 24:00

Φ.337/2/212535/Σ.479/Αρ. Εγκυκλίου:4/Αθήνα, 20 Ιαν 23  6ΘΘ16-2ΓΖ  Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) [Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Σχολή Ικάρων (ΣΙ)], Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), και …

Read moreΠροκήρυξη εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων – Αιτήσεις 30/1/2023 έως και 10/2/2023 και ώρα 24:00

Το τμήμα Β΄ Οικονομίας συμμετέχει σε πρόγραμμα etwinning

Οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Οικονομίας συμμετέχουν  σε ένα εκπαιδευτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning, με τίτλο ‘Speaking is my goal. Modern European citizens’ («Η ομιλία είναι ο στόχος μου. Σύγχρονοι Ευρωπαίοι πολίτες.»). Στο πρόγραμμα …

Read moreΤο τμήμα Β΄ Οικονομίας συμμετέχει σε πρόγραμμα etwinning

Κλήρωση από τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων για τα δώρα των λαχνών

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έκανε την Παρασκευή 13/1/2023 την κλήρωση για τα δώρα των λαχνών, στο γραφείο των καθηγητών του σχολείου, για τη δραστηριότητα που διοργάνωσε με τους μαθητές της Β τάξης.  Η κλήρωση έγινε παρουσία του προέδρου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, καθηγητών, μαθητών, βοηθητικού προσωπικού του σχολείου, της διευθύντριας και των υποδιευθυντών.

Ο λαχνός που κέρδισε την τηλεόραση ανήκει στον κύριο Παπασωτηρίου Κωνσταντίνο πατέρα της μαθήτριας της Β΄ τάξης Γλυκερίας Παπασωτηρίου. Και ο λαχνός που κέρδισε το tablet ανήκει στον κύριο Συμεωνίδη Αχιλλέα πατέρα του μαθητή της Β τάξης Συμεωνίδη Δημήτριο.

Προσέλκυση – Επιλογή – Κατανομή Στρατιωτικού Προσωπικού Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2005

Διαχειριστής δικτυακού τόπου ΥΠΑΙΘ Αριθ. Πρωτ.: Φ12α/2113/Δ4/10-01-2023 – «Προσέλκυση – Επιλογή – Κατανομή Στρατιωτικού Προσωπικού» (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2005) Σχετ.: 1. Το με αρ. πρωτ. Φ.430/87/392905/07-11-2022 (141106/Δ4/15-11-2022/ΥΠΑΙΘ/ΚΠ) έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής …

Read moreΠροσέλκυση – Επιλογή – Κατανομή Στρατιωτικού Προσωπικού Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2005

Ομάδες μαθητών που λειτουργούν στο σχολείο

Από τον Ιανουάριο 2023 λειτουργούν στο σχολείο με την υποστήριξη της ψυχολόγου κ. Παπακυριακού Μαρίας οι παρακάτω ομάδες. Οι συναντήσεις για όλες τις ομάδες θα γίνονται σε συγκεκριμένη ώρα και μέρα κατά την διάρκεια του …

Read moreΟμάδες μαθητών που λειτουργούν στο σχολείο

Γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων – εξεταστέα ύλη

Καθορισμός των «Γραπτώς Εξεταζόμενων» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, της εξεταστέας ύλης και του τρόπου αξιολόγησης αυτών κατά το σχολικό έτος 2022-2023, βάσει του …

Read moreΓραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων – εξεταστέα ύλη

Πανελλαδικές 2023: Προφορικά ή γραπτά εξεταζόμενοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: τροποποίηση της υπουργικής απόφασης

Απόφαση Φ.251/160199/Α5/23-12-2022 (ΦΕΚ 6864/Β/29-12-2022) του Υπουργείου Παιδείας Τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ.251/22806/Α5/26-2-2021 (Β΄ 897) υπουργικής απόφασης με θέμα: «Εξέταση των υποψηφίων με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που αναφέρονται στο άρθρο 3 του ν. …

Read moreΠανελλαδικές 2023: Προφορικά ή γραπτά εξεταζόμενοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: τροποποίηση της υπουργικής απόφασης

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών/τριών των τμημάτων Β΄ Υγείας, Γ΄ Νοσηλευτών και Γ΄ Βρεφοκόμων στο HUMAN BODY MUSEUM στη Θεσσαλονίκη.

Την Δευτέρα 19/12/2022, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη 41 μαθητών/τριών των τμημάτων Β΄ Υγείας, Γ΄ Νοσηλευτών και Γ΄ Βρεφοκόμων στο HUMAN BODY MUSEUM στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της επίσκεψης: Να δουν από κοντά όλα τα ανθρώπινα όργανα σε …

Read moreΕκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών/τριών των τμημάτων Β΄ Υγείας, Γ΄ Νοσηλευτών και Γ΄ Βρεφοκόμων στο HUMAN BODY MUSEUM στη Θεσσαλονίκη.

Επίσκεψη του τμήματος Γ΄ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων στο ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Δήμου Φλώρινας

Με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων και τη γέννηση Θεανθρώπου, Θεού της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ταπείνωσης, οι μαθήτριες  του τμήματος Γ΄ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, μαζί τις καθηγήτριες που διδάσκουν στο τμήμα, κ. Γαζέα Φρειδερίκη …

Read moreΕπίσκεψη του τμήματος Γ΄ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων στο ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Δήμου Φλώρινας

Παρουσίαση μικροδιδασκαλίας της Συντονίστριας των εκπαιδευτικών ΠΕ06 κ. Φωτεινού Γαρυφαλλιάς

Η Συντονίστρια των εκπαιδευτικών Αγγλικής γλώσσας,  ΠΕΟ6,  κ. Φωτεινού Γαρυφαλλιά  εκπαιδευτικός  1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας, παρουσίασε εκτός διδακτικού ωραρίου στους εκπαιδευτικούς ΠΕΟ6, αλλά και γενικά σε όλους  τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τον Σχεδιασμό και την παρουσίαση …

Read moreΠαρουσίαση μικροδιδασκαλίας της Συντονίστριας των εκπαιδευτικών ΠΕ06 κ. Φωτεινού Γαρυφαλλιάς

Παρακολούθηση της ημερίδας του ΕΒΕ Φλώρινας, με θέμα «Γνωρίζω, στηρίζω τα προϊόντα του τόπου μας», από τον Τομέα Γεωπονίας

Μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα, με θέμα «Γνωρίζω, στηρίζω τα προϊόντα του τόπου μας», που διοργάνωσε  το Επιμελητήριο Φλώρινας, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. παρακολούθησε ο Τομέας Γεωπονίας του σχολείου μας. Τους μαθητές συνόδεψαν …

Read moreΠαρακολούθηση της ημερίδας του ΕΒΕ Φλώρινας, με θέμα «Γνωρίζω, στηρίζω τα προϊόντα του τόπου μας», από τον Τομέα Γεωπονίας

Καθορισμός προσόντων διορισμού σε φορείς του Δημοσίου (Προσοντολόγιο-Κλαδολόγιο)

Σκοπός – Αντικείμενο – Πεδίο εφαρμογής
1. Σκοπός του παρόντος διατάγματος είναι η ενιαία ρύθμιση του ζητήματος του προσοντολογίου και κλαδολογίου των φορέων του Δημοσίου Τομέα που υπάγονται στην παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4765/2021 (Α’ 6) και των οποίων οι κλάδοι και οι ειδικότητες περιλαμβάνονται στα Παραρτήματα του παρόντος.
2. Με το παρόν α) ορίζονται ενιαία για τους φορείς του Δημόσιου Τομέα της παρ. 1 του παρόντος οι κατηγορίες, οι κλάδοι και οι ειδικότητες, τα τυπικά προσόντα, κύρια, πρόσθετα ή επικουρικά, διορισμού ή πρόσληψης σε θέσεις κάθε κλάδου και ειδικότητας του μόνιμου ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικού τους, β) αντιστοιχίζονται οι υφιστάμενοι κλάδοι και ειδικότητες των ως άνω φορέων με τους νέους κλάδους και ειδικότητες και γ) καθορίζεται η διαδικασία αντιστοίχισης των υφιστάμενων κλάδων και ειδικοτήτων των φορέων της παρ. 3 του άρθρου 52 του ν. 4830/2021 με τους νέους κλάδους και ειδικότητες του παρόντος.
3. Για λόγους συστηματικούς, οι κλάδοι ταξινομούνται και ομαδοποιούνται σε τομείς

Επιλέξτε τον σύνδεσμο για να ενημερωθείτε

Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 (Τεύχος A’ 232/17.12.2022) Καθορισμός προσόντων διορισμού σε φορείς του Δημοσίου (Προσοντολόγιο-Κλαδολόγιο).

Πηγή: Σπύρος Παπαχαρίσης

Το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας παρέδωσε τα τρόφιμα για τη δράση «Φαγητό για όλους»

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας συμμετέχοντας ενεργά στην κοινωνική δράση «ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο καθηγητή της δράσης, κ. Παντελή Πυργιλή, παρέδωσαν  στον χώρο του Γηροκομείου την Παρασκευή 16/12/2022  τα τρόφιμα που …

Read moreΤο 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας παρέδωσε τα τρόφιμα για τη δράση «Φαγητό για όλους»

Ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας κ. Μακατσώρη Αγγελική οργάνωσε ενδοσχολική επιμόρφωση εκτός διδακτικού ωραρίου, για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σε συνεργασία με το Ε.Κ. Φλώρινας και τον  κ. Υφαντίδη Αχιλλέα  Ψυχολόγο  με θέμα:  “Τεχνικές …

Read moreΕνδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Η ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου μας συμμετέχει στο «Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Βιώσιμη πόλη: η πόλη πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»

Φέτος, η ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου μας συμμετέχει στο «Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: η πόλη πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία», συντονιστής του οποίου είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία …

Read moreΗ ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου μας συμμετέχει στο «Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Βιώσιμη πόλη: η πόλη πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Α τάξης και της  Β΄ τάξη στο Επιμελητήριο Φλώρινας.

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Α τάξης την Δευτέρα στις 12/12/23 και της  Β΄ τάξη την Τρίτη στις 13/12/23 στο Επιμελητήριο Φλώρινας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον …

Read moreΕκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Α τάξης και της  Β΄ τάξη στο Επιμελητήριο Φλώρινας.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καστοριά μαθητών Α3 και Α4 στα πλαίσια προγράμματος

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 ξεκινήσαμε από τη Φλώρινα πρωί και φτάσαμε στην Καστοριά στις 10:00. Στην προβλήτα της παραλίας μας υποδέχτηκε  θερμά, ο εκπρόσωπος του ΚΠΕ Καστοριάς, ο κ. Ευαγγέλλου Σάκης, ο οποίος ενημέρωσε …

Read moreΕκπαιδευτική επίσκεψη στην Καστοριά μαθητών Α3 και Α4 στα πλαίσια προγράμματος

Ενημέρωση των μαθητών του τμήματος Β΄ Υγείας από το ΕΚΑΒ Φλώρινας

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας επιμόρφωση των μαθητών του  τμήματος Β΄ Υγείας σε θέματα  πρώτων βοηθειών από το  ΕKAB Φλώρινας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ΕΚΑΒ Φλώρινας …

Read moreΕνημέρωση των μαθητών του τμήματος Β΄ Υγείας από το ΕΚΑΒ Φλώρινας

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ έτους 2023

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τρίτη 29-11-2022 ως και Δευτέρα 12-12-2022 Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023 των  Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην …

Read moreΥποβολή Αίτησης – Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ έτους 2023

Εισαγωγή στα ΑΕΙ υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις – τροποποίηση κοινής Υπουργικής Απόφασης

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ.151/17897/Β6/07-02-2014 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας «Καθορισμός οργάνων, τρόπου και διαδικασίας διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» (Β’ 358). Α. Στο άρθρο 3 της ανωτέρω απόφασης, …

Read moreΕισαγωγή στα ΑΕΙ υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις – τροποποίηση κοινής Υπουργικής Απόφασης

Αιτήσεις υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις προς τις Επταμελείς Επιτροπές (30/11 έως 24/12/2022)

Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024  Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την …

Read moreΑιτήσεις υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις προς τις Επταμελείς Επιτροπές (30/11 έως 24/12/2022)

Πρόγραμμα τμημάτων για τις αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Δευτέρα 5/12/2022  Γ΄ Νοσηλευτών            ώρα 10:00
Γ΄ Ηλεκτρολόγων        ώρα 12:30
Τρίτη 6/12/2022  Γ ΄Οικονομίας               ώρα 10:00
Γ΄ Μηχανολόγων          ώρα 11:00

Γ΄ Πληροφορικής         ώρα 13:00

Τετάρτη 7/12/2022  Γ΄ Δομικών                     ώρα 9:00
Γ΄ Φυτικής                      ώρα 11:30
Πέμπτη 8/12/2022  Γ΄ Βρεφοκόμων             ώρα 10:00
Γ΄ Οχημάτων                 ώρα 11:30
Παρασκευή 9/12/2022      Οι απόφοιτοι παλαιών ετών ώρα 9:00

Το τμήμα Α2 συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πληροφοριακή παιδεία: Μαθαίνω πώς να μαθαίνω» που υλοποιήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Α2 του σχολείου μας συμμετείχαν στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πληροφοριακή παιδεία: Μαθαίνω πώς να μαθαίνω» που υλοποιήθηκε από τη Βιβλιοθήκη …

Read moreΤο τμήμα Α2 συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πληροφοριακή παιδεία: Μαθαίνω πώς να μαθαίνω» που υλοποιήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Α΄ τάξης στο ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Μελίτης

Την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Τάξης του σχολείου μας, που συμμετέχουν σε πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, επισκέφθηκαν το ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Μελίτης όπου και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενέργεια-Ορυχεία-Μεταλιγνιτική εποχή». Το γνωστικό μέρος πραγματοποιήθηκε …

Read moreΕκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Α΄ τάξης στο ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Μελίτης