Η ψυχολόγος του σχολείου μας

Στο σχολείο μας τοποθετήθηκε  ως ψυχολόγος η εξαίρετη επιστήμονας, κ.  Παπακυριακού Μαρία στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ –Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ» για το σχολικό έτος 2022-2023.  Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε μαζί της. Θα είναι στο σχολείο μας κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από τις 8:00πμ  έως την 12:35μμ.

Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι:

  • Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών.
  • Συμβουλευτική των εκπαιδευτικών, κυρίως για θέματα διαχείρισης της σχολικής τάξης και μεμονωμένων περιστατικών και κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον.
  • Συμβουλευτική γονέων
  • Εισήγηση σε θέματα ψυχολογίας εντός της τάξης ,στα πλαίσια μιας διδακτικής ώρας

Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν  ότι:

Η ψυχολόγος είναι εδώ για να συζητήσουν οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί σε σχέση με το παιδί τους και ειδικά ό, τι αφορά την παρουσία και την απόδοση του/της  μαθητή/τριας  στο σχολικό πλαίσιο και τη διαχείριση της συμπεριφοράς του/της  μαθητή/τριας  στο σχολείο και στο σπίτι.

Οι συναντήσεις με τους γονείς μπορούν να πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στον χώρο του σχολείου κατόπιν ραντεβού με την ψυχολόγο. Για να κλείσουν οι γονείς ή κηδεμόνες κάποιο ραντεβού μπορούν να επικοινωνούν με την Διευθύντρια του σχολείου στο τηλέφωνο 2385046137 ή στο email του σχολείου mail@1epal-florin.flo.sch.gr ή στο mail papakyriakoumaria@gmail.com.

Σε περίπτωση που κάποιος γονέας έχει αντίρρηση να δει το παιδί του την ψυχολόγο, παρακαλείται να το δηλώσει στην διεύθυνση του σχολείου. 

Ό,τι λέγεται κατά την επίσκεψη στην ψυχολόγο είναι μέσα στο πλαίσιο της εμπιστευτικότητας και δεν θα ειπωθεί  εκτός συνεδρίας.

Η ψυχολόγος μπορεί να ενημερώσει την Διευθύντρια  ή τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για κάποιο κρίσιμο ζήτημα που έχει προκύψει με τον/την μαθητή/τρια ενημερώνοντας πρώτα τον ίδιο τον μαθητή/τρια  και τον γονέα, ότι αυτή η πληροφορία θα διαβιβαστεί στους εκπαιδευτικούς, αλλά οι γονείς και ο μαθητής/τρια  θα πρέπει να  γνωρίζουν ότι και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έχουν δεσμευτεί να μην αναφέρουν ποτέ αυτά που θα ειπωθούν στην ψυχολόγο, σε άλλους μαθητές ή γονείς του σχολείου.

Η απουσία που θα προκύψει από την συνεδρία δικαιολογείται από την ψυχολόγο στην διεύθυνση του σχολείου εφόσον ο μαθητής/τρια  προσέλθει κανονικά στην συνεδρία.

Ο εκπαιδευτικός δεν θα αναφέρει τον λόγο της απουσίας του μαθητή/τριας  στους υπόλοιπούς μαθητές της τάξης.

Η ψυχολόγος θα φροντίσει να γίνουν διάφορες επιμορφώσεις κατά την διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς είτε προς τους γονείς είτε και προς τους εκπαιδευτικούς σε θέματα που τους αφορούν.

Η καλή συνεργασία μεταξύ οικογένειας και σχολείου είναι βασική προϋπόθεση, προκειμένου να λειτουργήσει το παραπάνω πρόγραμμα αποτελεσματικά.

2.1 Φυσικό επίπεδο - Επίπεδο Σύνδεσης (ζεύξης) Δεδομένων (μοντέλο OSI)

2.1 Φυσικό επίπεδο – Επίπεδο Σύνδεσης (ζεύξης) Δεδομένων (μοντέλο OSI)

Δίκτυα Υπολογιστών ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2019

Δίκτυα Υπολογιστών ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2020 ∆ΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Πανελλήνιες 2020 ∆ΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΔΙΚΤΥΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023

ΔΙΚΤΥΑ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023

Κεφ 2 Ασκ. Τετραδίου 2.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 2 Ασκ. Τετραδίου 2.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

2ο Κεφ. Ασκήσεις Τετραδίου 2.5 Θέματα Ανάπτυξης

2ο Κεφ. Ασκήσεις Τετραδίου 2.5 Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 2 Ασκήσεις Τετραδίου 2.4

Κεφ 2 Ασκήσεις Τετραδίου 2.4

6.5 Ασκήσεις Τετραδίου - Θέματα Ανάπτυξης

6.5 Ασκήσεις Τετραδίου – Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ. 5ο Ασκησεις 5.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.5 Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.5 Θέματα Ανάπτυξης

3ο Κεφ. Επίπεδο Δικτύου -Ασκ Τετραδιου 3.4

 3ο Κεφ. Επίπεδο Δικτύου – Διαδικτύωση Ασκ. Τετραδίου 3.4