Εκπαιδευτικές επισκέψεις του Τομέα Οικονομίας του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Ο Τομέας Οικονομίας με συνοδούς εκπαιδευτικούς  την κ. Προκοπίου Χρυσούλα και τον κ. Γουλάπτση Αναστάσιο πραγματοποίησαν τις παρακάτω εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Την Παρασκευή 05 Απριλίου 2024 στο Εμπορικό  Επιμελητήριο και στην επιχείρηση «ΤΡΟΠΟΝ ΤΙΝΑ» στη Φλώρινα. Η επίσκεψη στην επιχείρηση «ΤΡΟΠΟΝ ΤΙΝΑ  ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την επιχείρηση  της πόλης μας και το   εξειδικευμένο προσωπικό της, τους  ενημέρωσε   για την λειτουργία της . Απάντησε και έλυσε όλες τις απορίες τους.

Η επίσκεψη στο Εμπορικό  Επιμελητήριο προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητών. Τους μαθητές υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.  Σαπαλίδης  Σάββας , ο οποίος τους ενημέρωσε  για όλα τα θέματα της τρέχουσας κατάστασης και μελλοντικής ανάπτυξης της Φλώρινας.  Τόνωσε την αυτοπεποίθηση των μαθητών και οριοθέτησε τους στόχους των μαθητών για τις επερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 επισκέφτηκαν τον Αριστοτέλη  και τη βιβλιοθήκη «ΠΙΤΟΣΚΑ» στη Φλώρινα.  Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την βιβλιοθήκη   της πόλης μας  και να ενημερωθούν για τη λειτουργία της, τον τρόπο καταχώρησης και δανεισμού βιβλίων. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιούν  και τη χρήση του. Στον Αριστοτέλη τους μαθητές υποδέχτηκε ο κ. Παπαχαρίσης Σπύρος, τους ενημέρωσε  για την ιστορία και τις δραστηριότητες του συλλόγου. Επίσης  με την ιδιότητα του Υπεύθυνου επαγγελματικού προσανατολισμού της ΔΔΕ Φλώρινας, ενημέρωσε τους μαθητές για τις σχολές  που έχουν δυνατότητα να εισαχθούν με Πανελλαδικές εξετάσεις και για τις προοπτικές της κάθε σχολής.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024  επισκέφτηκαν την επιχείρηση  «ΠΑΝΤΟΥ» και  το βιβλιοπωλείο «ΓΩΝΙΑ» στη Φλώρινα. Οι ιδιοκτήτες  των επιχειρήσεων ανέλυσαν  στους μαθητές όλη τη διαδικασία έναρξης και λειτουργίας τους, επισήμαναν  όλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την διάρκεια  του covid. Περιέγραψαν τα σχέδια τους για επενδύσεις απαραίτητες για την συνέχιση της λειτουργίας τους.

Την  Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 επισκέφτηκαν το Λύκειο Ελληνίδων. Τους μαθητές υποδέχτηκε με χαρά η κ.  Γκόλνα Χριστίνα, τους ενημέρωσε για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες  του συλλόγου και τις διαδικασίες ένταξης τους σ’ αυτόν.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  επισκέφτηκαν  τις επιχειρήσεις «ecopy.gr» και «COPY8RIGHT» της πόλης μας. Ενημερώθηκαν για την οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων, για τις δραστηριότητές τους και για τη διαδικασία έναρξης τους.

Οι διδακτικές  επισκέψεις  επιτέλεσαν  τους μορφωτικούς και εκπαιδευτικούς  σκοπούς τους. Οι μαθητές γνώρισαν επιχειρήσεις και συλλόγους την πόλης μας. Ενημερώθηκαν για την οικονομική διαχείριση, τη λειτουργία τους και τα σχέδια τους για επενδύσεις απαραίτητες για την συνέχιση της λειτουργίας τους.

 

 

2.1 Φυσικό επίπεδο - Επίπεδο Σύνδεσης (ζεύξης) Δεδομένων (μοντέλο OSI)

2.1 Φυσικό επίπεδο – Επίπεδο Σύνδεσης (ζεύξης) Δεδομένων (μοντέλο OSI)

Δίκτυα Υπολογιστών ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2019

Δίκτυα Υπολογιστών ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2020 ∆ΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Πανελλήνιες 2020 ∆ΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΔΙΚΤΥΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023

ΔΙΚΤΥΑ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023

Κεφ 2 Ασκ. Τετραδίου 2.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 2 Ασκ. Τετραδίου 2.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

2ο Κεφ. Ασκήσεις Τετραδίου 2.5 Θέματα Ανάπτυξης

2ο Κεφ. Ασκήσεις Τετραδίου 2.5 Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 2 Ασκήσεις Τετραδίου 2.4

Κεφ 2 Ασκήσεις Τετραδίου 2.4

6.5 Ασκήσεις Τετραδίου - Θέματα Ανάπτυξης

6.5 Ασκήσεις Τετραδίου – Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ. 5ο Ασκησεις 5.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.5 Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.5 Θέματα Ανάπτυξης

3ο Κεφ. Επίπεδο Δικτύου -Ασκ Τετραδιου 3.4

 3ο Κεφ. Επίπεδο Δικτύου – Διαδικτύωση Ασκ. Τετραδίου 3.4