Ενημερωτική δράση για τους μαθητές του Τομέα Μηχανολογίας και του Τομέα Δομικών Έργων

Στο πλαίσιο των δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση για τους μαθητές του Τομέα Μηχανολογίας και του Τομέα Δομικών Έργων, με προσκεκλημένο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Καπαγερίδη. Η δράση είχε ως στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τις σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις δυνατότητες που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο καθηγητής αναφέρθηκε γενικά στη δομή, τη φιλοσοφία και τα γνωστικά αντικείμενα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, δίνοντας έμφαση στη σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας, την έρευνα και την τεχνολογική εξέλιξη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Κοζάνης, το οποίο αποτελεί ένα σύγχρονο και δυναμικό τμήμα με έντονο επιστημονικό και εφαρμοσμένο χαρακτήρα.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν αναλυτικά για το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, τα γνωστικά αντικείμενα που καλύπτει —όπως η εξόρυξη και αξιοποίηση ορυκτών πόρων, η γεωτεχνική μηχανική, η ενεργειακή τεχνολογία, η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη— καθώς και για τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων. Τονίστηκε ότι οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να απασχοληθούν σε τεχνικές εταιρείες, βιομηχανίες, μεταλλευτικές και ενεργειακές επιχειρήσεις, μελετητικά γραφεία, καθώς και σε τομείς έρευνας και εκπαίδευσης.

Η παρουσίαση προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους μαθητές, καθώς συνδέθηκε άμεσα με τα αντικείμενα των τομέων τους και τους βοήθησε να αποκτήσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις επιλογές σπουδών και επαγγελματικής σταδιοδρομίας που έχουν μετά την αποφοίτησή τους. Στο τέλος της δράσης, ο καθηγητής μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές, προσφέροντάς τους χρήσιμο υλικό για περαιτέρω μελέτη, ενώ παράλληλα δώρισε βιβλία για τη σχολική βιβλιοθήκη, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού υλικού του σχολείου μας.

Η δράση αυτή αποτέλεσε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική εμπειρία για τους μαθητές και ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με στόχο την έγκυρη ενημέρωση και την ομαλή μετάβαση των μαθητών στο επόμενο εκπαιδευτικό τους βήμα.

2.1 Φυσικό επίπεδο - Επίπεδο Σύνδεσης (ζεύξης) Δεδομένων (μοντέλο OSI)

2.1 Φυσικό επίπεδο – Επίπεδο Σύνδεσης (ζεύξης) Δεδομένων (μοντέλο OSI)

1ο Κεφαλαιο - Τεστ Αξιολόγησης

Κεφαλαιο 1ο – Τεστ Αξιολόγησης

1ο Κεφαλαιο - Τετραδιο Μαθητη 1.4

1ο Κεφαλαιο – Τετραδιο Μαθητη 1.4

Δίκτυα Υπολογιστών ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2019

Δίκτυα Υπολογιστών ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2020 ∆ΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Πανελλήνιες 2020 ∆ΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΔΙΚΤΥΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023

ΔΙΚΤΥΑ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023

Κεφ 2 Ασκ. Τετραδίου 2.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 2 Ασκ. Τετραδίου 2.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

2ο Κεφ. Ασκήσεις Τετραδίου 2.5 Θέματα Ανάπτυξης

2ο Κεφ. Ασκήσεις Τετραδίου 2.5 Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 2 Ασκήσεις Τετραδίου 2.4

Κεφ 2 Ασκήσεις Τετραδίου 2.4

6.5 Ασκήσεις Τετραδίου - Θέματα Ανάπτυξης

6.5 Ασκήσεις Τετραδίου – Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ. 5ο Ασκησεις 5.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.5 Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.5 Θέματα Ανάπτυξης

3ο Κεφ. Επίπεδο Δικτύου -Ασκ Τετραδιου 3.4

 3ο Κεφ. Επίπεδο Δικτύου – Διαδικτύωση Ασκ. Τετραδίου 3.4

Κεφ 3 Επίπεδο Δικτύου Ασκ Τετραδίου -3.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 3 Επίπεδο Δικτύου – Διαδικτύωση Ασκ Τετραδίου 3.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

6.6 Ασκήσεις τετραδίου -Δίκτυα

6.6 Ασκήσειςς

6.4 Ασκήσεις

6.4 Ασκήσεις

Κεφ. 5ο Ασκησεις 5.4

Κεφ. 5ο Ασκησεις 5.4

3ο Κεφ. Ασκ Τετραδιου 3.5 - Θέματα Ανάπτυξης

3ο Κεφ. Επίπεδο Δικτύου -Ασκ Τετραδιου 3.5  Θέματα Ανάπτυξης

2.5 Ασύρματα Δίκτυα

2.4.2 Διευθύνσεις Ελέγχου πρόσβασης στο Μέσο (MAC) - Δομή πλαισίου Ethernet

2.4.2 Διευθύνσεις Ελέγχου πρόσβασης στο Μέσο (MAC) – Δομή πλαισίου Ethernet

2.4 Δίκτυα ETHERNET (10/100/1000Mbps)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στα ΔΙΚΤΥΑ Γ Πληροφορικης 2ο Κεφαλαιο

1ο Κεφάλαιο OSI - TCP/IP

1ο Κεφ. Δικτυα Γ Πλη -OSI , TCP/IP

Δίκτυα Κεφάλαιο 4ο - Τετράδιο Μαθητή

Κεφάλαιο 4ο