Οι μαθητές των τμημάτων Α1, Α4 και Β Δομικών πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το ΚΕΠΕΑ Κορδελιού. Η επίσκεψη είχε ως κεντρικό άξονα τη θεματική της «Βιώσιμης Πόλης» και προσέφερε στα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία να βγουν έξω από τα όρια της σχολικής αίθουσας και να έρθουν σε άμεση επαφή με τις προκλήσεις και τις προοπτικές του αστικού περιβάλλοντος. Υπεύθυνοι καθηγητές Γουδογιάννη Ζωή, Τουραλιάς Θωμάς, Ταβελλάρης Γεώργιος
Οι μαθητές συμμετείχαν σε μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων, όπως παιχνίδια ρόλων, επιτόπια παρατήρηση και ομαδικές εργασίες, που τους επέτρεψαν να διερευνήσουν κρίσιμα ζητήματα για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων. Μεταξύ άλλων, ασχολήθηκαν με τη διαχείριση των φυσικών πόρων, τις πράσινες μετακινήσεις, τη σημασία των ελεύθερων και δημόσιων χώρων και τον τρόπο που όλα αυτά επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Η εμπειρία αυτή δεν προσέφερε μόνο θεωρητικές γνώσεις, αλλά καλλιέργησε την περιβαλλοντική συνείδηση, την κριτική σκέψη και την ομαδικότητα των μαθητών μας. Παράλληλα, τους ενθάρρυνε να οραματιστούν και να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες, λειτουργικές και φιλικές προς το περιβάλλον πόλεις, ενισχύοντας την ενεργό συμμετοχή τους ως μελλοντικοί πολίτες.
Οι εμπειρίες της διδακτικής επίσκεψης θα αποτελέσουν για τους μαθητές μας πηγή έμπνευσης για θετικές αλλαγές στον τρόπο που βλέπουν και συμμετέχουν στη ζωή της πόλης.







