Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/-στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού – υποβολή αιτήσεων από 19-04-2022

Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης

Όλοι οι υποψήφιοι/-ες, από την 19-04-2022 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες σύμφωνα με το Παράρτημα Ε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλοι οι υποψήφιοι ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δηλώσουν όλες τις Σχολές (με τη σειρά επιθυμίας τους) της μίας ή και των δύο ειδικοτήτων όπως ΑΚΡΙΒΩΣ θα τις δηλώσουν και στο μηχανογραφικό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όλοι οι υποψήφιοι με τη χρήση των κωδικών τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, θα μπορούν να παρακολουθούν την αίτησή τους και τα περιλαμβανόμενα σε αυτή στοιχεία.

Δικαιολογητικά υποψηφίων – Προθεσμίες υποβολής

Όλοι οι υποψήφιοι μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν. (Παράρτημα Γ) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.

Οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να δηλώσουν τις Α.Ε.Ν. στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και επιπλέον πρέπει, έχοντας μαζί τους το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.) σύμφωνα με τη διαδικασία του κεφαλαίου Ε, να υποβάλουν, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν. τα κάτωθι δικαιολογητικά, κανονικά και πλήρη, από την 19-04-2022 μέχρι και την 19-05-2022 ημέρα Πέμπτη.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε

Όλοι οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά ως εξής:

(α) Μέσω της ιστοσελίδας του Υ.ΝΑ.Ν.Π. https://regusr.hcg.gr χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (e-mail) και κωδικό σύνδεσης (password) της επιλογής τους, κάνουν εγγραφή ως χρήστες στην Υπηρεσία ΧΡΗΣΤΩΝ του Υ.ΝΑ.Ν.Π. [Υπογραμμίζεται ότι οι υποψήφιοι/-ες θα πρέπει να απομνημονεύσουν τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τον κωδικό σύνδεσης (password) που θα χρησιμοποιήσουν για την υποβολή της ηλεκτρονικής τους αίτησης, καθώς μέσω αυτών θα είναι δυνατή η παρακολούθηση της πορείας της αίτησής τους, καθώς και σε περίπτωση επιτυχίας τους σε Α.Ε.Ν., θα πραγματοποιείται η σύνδεση στις μηχανογραφικές εφαρμογές του Υ.ΝΑ.Ν.Π. που αφορούν τη σπουδαστική τους κατάσταση].

(β) Αφού πραγματοποιηθεί με επιτυχία η εγγραφή αποστέλλεται από την Υπηρεσία, αυτοματοποιημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), το οποίο θα περιέχει σύνδεση προς συγκεκριμένη διεύθυνση, η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός [Σε περίπτωση μη λήψης αυτοματοποιημένου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), να γίνει έλεγχος στο φάκελο Spam ή Junk ή να χρησιμοποιηθεί διαφορετικός πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου].

(γ) Στη συνέχεια και με τη χρήση του ενεργού πλέον λογαριασμού τους από την πιο πάνω διαδικασία, μέσω της ιστοσελίδας του Υ.ΝΑ.Ν.Πhttps://eisaen.hcg.grσυνδέονται, προκειμένου από την επιλογή «Νέα αίτηση» να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

(δ) Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί από τους υποψήφιους στην ορθή συμπλήρωση του είδους λυκείου (Ημερήσιο ή εσπερινό, Γενικό Λύκειο ή Επαγγελματικό Λύκειο) από το οποίο προέρχονται. Ειδικότερα:

Επαγγελματικά Λύκεια:
(i) όσοι συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις με τους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν στο σχολικό έτος 2021-2022, θα πρέπει να επιλέξουν την αντίστοιχη επιλογή.

(ii) οι κάτοχοι Βεβαίωσης Συμμετοχής των δύο (02) τελευταίων ετών χωρίς νέα εξέταση, θα πρέπει να επιλέξουν την αντίστοιχη επιλογή.

Όσοι υποψήφιοι προερχόμενοι από εσπερινό λύκειο συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων λυκείων, θα δηλώνουν ως είδος λυκείου Ημερήσιο.

(ε) Μετά την εισαγωγή στη φόρμα της ηλεκτρονικής αίτησης και την καταχώρηση όλων των στοιχείων αυτής παρέχονται οι εξής επιλογές:

  • 1. Προσωρινή αποθήκευση: Όπου επιτρέπεται η μεταβολή των καταχωρηθέντων στοιχείων .
  • 2. Υποβολή: Μέσω αυτής της επιλογής, ο/η υποψήφιος/-ια υποβάλει την αίτηση του. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά την «ΥΠΟΒΟΛΗ» δεν επιτρέπεται καμία διόρθωση/μεταβολή των στοιχείων από τον/-ην υποψήφιο/-α.
  • 3. Ακύρωση: Δίνει τη δυνατότητα ακύρωσης της αίτησης (ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο πριν το στάδιο της ΥΠΟΒΟΛΗΣ).
  • 4. Εκτύπωση αποδεικτικού υποβολής: Η συγκεκριμένη επιλογή γίνεται ενεργή μετά την ΥΠΟΒΟΛΗ της αίτησης και μέσω αυτής ο/η υποψήφιος/-ια δύναται να εκτυπώσει το αποδεικτικό της υποβολής της αίτησης.

Εκτύπωση Υπεύθυνης Δήλωσης Παραρτήματος ΣΤ: Η Υπεύθυνη Δήλωση του ακόλουθου Παραρτήματος είναι διαθέσιμη στην αρχική σελίδα της Ιστοσελίδας https://eisaen.hcg.gr/.


Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα εισακτέων ανά κατηγορία

Πηγή: Παπαχαρίσης Σπύρος

2.1 Φυσικό επίπεδο - Επίπεδο Σύνδεσης (ζεύξης) Δεδομένων (μοντέλο OSI)

2.1 Φυσικό επίπεδο – Επίπεδο Σύνδεσης (ζεύξης) Δεδομένων (μοντέλο OSI)

Δίκτυα Υπολογιστών ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2019

Δίκτυα Υπολογιστών ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2019

Κεφ 2 Ασκ. Τετραδίου 2.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 2 Ασκ. Τετραδίου 2.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

2ο Κεφ. Ασκήσεις Τετραδίου 2.5 Θέματα Ανάπτυξης

2ο Κεφ. Ασκήσεις Τετραδίου 2.5 Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 2 Ασκήσεις Τετραδίου 2.4

Κεφ 2 Ασκήσεις Τετραδίου 2.4

6.5 Ασκήσεις Τετραδίου - Θέματα Ανάπτυξης

6.5 Ασκήσεις Τετραδίου – Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ. 5ο Ασκησεις 5.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.5 Θέματα Ανάπτυξης

Κεφ 5ο Ασκήσεις 5.5 Θέματα Ανάπτυξης

3ο Κεφ. Επίπεδο Δικτύου -Ασκ Τετραδιου 3.4

 3ο Κεφ. Επίπεδο Δικτύου – Διαδικτύωση Ασκ. Τετραδίου 3.4

Κεφ 3 Επίπεδο Δικτύου Ασκ Τετραδίου -3.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

Κεφ 3 Επίπεδο Δικτύου – Διαδικτύωση Ασκ Τετραδίου 3.6 Τεστ Αυτοαξιολόγησης

6.6 Ασκήσεις τετραδίου -Δίκτυα

6.6 Ασκήσειςς

6.4 Ασκήσεις

6.4 Ασκήσεις

Κεφ. 5ο Ασκησεις 5.4

Κεφ. 5ο Ασκησεις 5.4

3ο Κεφ. Ασκ Τετραδιου 3.5 - Θέματα Ανάπτυξης

3ο Κεφ. Επίπεδο Δικτύου -Ασκ Τετραδιου 3.5  Θέματα Ανάπτυξης

2.5 Ασύρματα Δίκτυα

2.4.2 Διευθύνσεις Ελέγχου πρόσβασης στο Μέσο (MAC) - Δομή πλαισίου Ethernet

2.4.2 Διευθύνσεις Ελέγχου πρόσβασης στο Μέσο (MAC) – Δομή πλαισίου Ethernet

2.4 Δίκτυα ETHERNET (10/100/1000Mbps)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στα ΔΙΚΤΥΑ Γ Πληροφορικης 2ο Κεφαλαιο

1ο Κεφάλαιο OSI - TCP/IP

1ο Κεφ. Δικτυα Γ Πλη -OSI , TCP/IP

Δίκτυα Κεφάλαιο 4ο - Τετράδιο Μαθητή

Κεφάλαιο 4ο