Στα πλαίσια του μαθητικού συνεδρίου «Παιδιά με φωνή: Παιδιά για έναν καλύτερο κόσμο» το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σάββατο 16 Μαΐου 2026 το 1ο ΕΠΑΛ συμμετείχε με τον τομέα Πληροφορικής παρουσιάζοντας το ψηφιακό υλικό που ετοίμασε όλη την σχολική χρονιά στο πρόγραμμα του περιβαλλοντικού προγράμματος «Γνωρίζουμε, ανακαλύπτουμε και μαθαίνουμε το οικοσύστημα και ταδάση της Φλώρινας.»
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καινοτόμα ψηφιακή μεταφορά μέρος σχολικού εγχειριδίου σε video με 3d αναπαραστάσεις με χρήση τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης.
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε από τον Στεργιάδη Άρη, Β τάξη του τομέα Πληροφορικής και τις εκπαιδευτικούς Βασδέκη Δέσποινα, Ταμπάκη Μάρθα και Τζιώγκα Αναστασία.







